BRD, banca de la tara

BRD, banca de la tara

Agentia CEC din comuna Tiganesti, judetul Teleorman, are concurenta. In ultimele luni, in aceasta comuna din Baragan a aparut o constructie care vine parca dintr-un univers paralel: o unitate BRD. Cu un design futurist, plina de culoare si cu termopane de sus pana jos, noua banca se remarca imediat cum treci prin comuna. Aceasta este

Agentia CEC din comuna Tiganesti, judetul Teleorman, are concurenta. In ultimele luni, in aceasta comuna din Baragan a aparut o constructie care vine parca dintr-un univers paralel: o unitate BRD. Cu un design futurist, plina de culoare si cu termopane de sus pana jos, noua banca se remarca imediat cum treci prin comuna. Aceasta este numai una dintre agentiile deschise de BRD in comunele teleormanene.

Prezenta in comune precum Tiganesti face parte dintr-un proiect initiat de banca la inceputul anului, prin care francezii urmaresc analizarea potentialului de afaceri din zonele rurale. Potrivit declaratiilor din urma cu cateva luni ale presedintelui BRD, Patrick Gelin, programul se va intinde pe tot parcursul acestui an. „Deschidem agentii mici in mediul rural pentru a testa modul in care reactioneaza populatia de aici", explica seful BRD.

Pana in prezent, BRD a deschis 6 agentii in comunele din judetul Teleorman. Pe langa Tiganesti de care am amintit, banca este mai prezenta in Orbeasa de Jos, Draganesti Vlasca, Piatra, Peretu si Poeni. Unitatile BRD din aceste comune sunt deservite de doi angajati. Ele ofera insa toata produsele si serviciile din portofoliul bancii, adresandu-se atat persoanelor fizice, cat si firmelor. Cele 6 agentii nu functioneaza decat 3 zile pe saptamana, cate 3 ore pe zi.

La nivelul intregii tari, prezenta BRD in mediul rural se concentreaza in mare parte in judetele ‘bogate’. Astfel, exista unitati BRD in 6 comune din Cluj, 5 din Iasi, 4 din Bacau si 2 din Mures (potrivit site-ului bancii). Prin extinderea la nivelul comunelor din Teleorman, banca testeaza si reactia mediului rural din zonele cu venituri reduse, unde bancile inregistreaza cele mai scazute cifre de afaceri. Potrivit celor mai recente date BNR, corespunzatoare lunii martie 2007, judetul Teleorman se afla pe unul dintre ultimele locuri in ceea ce priveste creditele acordate, cu un volum al imprumuturilor de 826, 7 mil. lei, de aproximativ 4 ori mai putin decat in judetul Cluj sau de 3 ori in comparatie cu Iasul. In urma judetul Teleorman se situeaza la capitolul creditare judete precum Calarasi, Ialomita, Covasna sau Giurgiu, unde volumul imprumuturilor inregistreaza niveluri si mai scazute. Cei de la BRD testeaza piata si in astfel de zone, avand deschisa o unitate in comuna Borcea din Calarasi.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos