BRD are in vedere sa emita, pana la sfarsitul anului 2008, obligatiuni in limita a 500 de mil. euro

BRD are in vedere sa emita, pana la sfarsitul anului 2008, obligatiuni in limita a 500 de mil. euro

BRD- Groupe Societe Generale intentioneaza sa emita, pana la sfarsitul anului viitor, obligatiuni in lei sau valuta, in limita unui plafon total de 500 de milioane euro, propunerea urmand sa fie discutata de actionarii bancii la Adunarea Generala Extraordinara convocata pentru data de 18 aprilie. Un plafon similar a fost aprobat de actionari si anul

BRD- Groupe Societe Generale intentioneaza sa emita, pana la sfarsitul anului viitor, obligatiuni in lei sau valuta, in limita unui plafon total de 500 de milioane euro, propunerea urmand sa fie discutata de actionarii bancii la Adunarea Generala Extraordinara convocata pentru data de 18 aprilie.

Un plafon similar a fost aprobat de actionari si anul trecut, pentru intervalul 2006 – 2007. A doua mare banca din Romania a vandut, la afarsitul anului trecut, pe piata din Luxemburg, obligatiuni de 735 de milioane lei, cu 235 milioane lei peste suma propusa.

BRD a emis in 2004 obligatiuni in valoare de 50 de milioane lei, fiind prima banca din Romania care a ales sa lanseze obligatiuni corporative pentru a-si echilibra scadentele la active, in general pe termen lung, cu maturitatile scurte ale pasivelor.

BRD-Groupe Societe Generale a obtinut, anul trecut, un profit net de 656 milioane de lei (circa 186 milioane de euro), in crestere cu 19% comparativ cu 2005.

La finele anului trecut, BRD avea active totale de 28,9 miliarde de lei (circa 8,5 miliarde de euro), pozitionandu-se pe locul doi in sistemul bancar romanesc.

La nivel de grup, BRD avea aproape 7.300 de salariati in decembrie 2006. Reteaua teritoriala a institutiei de credit depaseste 600 de unitati, cu 274 mai mult fata de 2005, situandu-se pe locul doi in Romania, dupa Casa de Economii si Consemnatiuni.
Pentru acest an, BRD a planificat investitii de 35-40 de milioane de euro pentru sistemul IT, carduri, ATM si extinderea retelei de agentii, sumele alocate in 2006 ridicandu-se la 67 de milioane de euro.

Sursa – Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos