credius.ro

BRD a primit premiul "Best Trade Finance Provider" din partea Global Finance

30 ianuarie 2024

BRD Groupe Société Générale a primit, din partea publicaţiei americane Global Finance, premiul ”Best Trade Finance Provider”, în cadrul competiţiei anuale “The World’s Best Trade Finance Providers 2024”, care îi desemnează pe cei mai buni furnizori de servicii şi produse de trade finance din peste 100 de ţări și teritorii.

 

Editorii Global Finance au selectat câștigătorii pe baza unor criterii riguroase, care includ volumul tranzacțiilor, diversitatea și acoperirea serviciilor, calitatea acestora, competitivitatea prețurilor și inovarea tehnologică. Evaluarea s-a bazat pe calificativele acordate de analiști din industrie, directori executivi ai companiilor și experți în tehnologie.

 

Distincția confirmă angajamentul BRD de a oferi servicii de trade finance de înaltă calitate, acoperind atât oferta clasică - acreditive sau scrisori de garanție și incasso, cât și soluții inovatoare și personalizate.

 

Soluția FINTRA, în special, se remarcă prin flexibilitate, fiind fundamentată pe angajamentul irevocabil de plată la termen prin acreditiv documentar emis de BRD. Ea contribuie semnificativ la reducerea decalajului de finanțare dintre parteneri, facilitând astfel menținerea angajamentelor comerciale. Asocierea soluțiilor de factoring și acoperirea riscului valutar oferă companiilor securitate în parteneriatele-cheie, optimizarea fluxului de numerar, predictibilitate și dezvoltare sustenabilă a colaborărilor.

 

Aprecierea și apetitul constant al clienților pentru FINTRA au consolidat poziția BRD ca lider de piață în privința numărului de acreditive de import în ultimii șase ani. Indicator al succesului, volumul acreditivelor de import a înregistrat o creștere cu 45% în 2023, comparativ cu anul precedent.

 

Premiul « Global Finance » pentru activitatea de trade finance se adaugă distincţiilor obţinute de BRD în factoring. Conform ultimelor date disponibile la nivelul Factors Chain International, BRD este pe locul 11 mondial la categoria ”Cel mai bun factor de import şi export” (din circa 400 de factori din peste 90 de țări din întreaga lume) şi deține un sfert din piața românească a factoringului.

 

"Acest premiu Best Trade Finance Provider ne onorează și, de asemenea, reflectă angajamentul BRD față de excelență, precum și contribuția noastră la dezvoltarea și creșterea economiei românești. Sunt mândră că echipele noastre de Global Transaction Banking reușesc, an după an, să mențină un nivel foarte ridicat al serviciilor și le mulțumesc clienților noștri - fie că sunt corporații mari sau IMM-uri - pentru încrederea constantă pe care ne-o acordă", a spus Maria Rousseva, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

 

Specializată în domeniul bancar şi al pieţelor financiare, revista Global Finance a fost fondată în 1987 la New York si are peste 50.000 cititori în 193 de ţări. Premiile ”Global Finance” recompensează instituţiile financiare cele mai performante din diferitele regiuni ale lumii.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro