BRD a facut un profit de 140,3 milioane euro in primul semestru

BRD a facut un profit de 140,3 milioane euro in primul semestru

Performantele financiare ale BRD – Groupe Societe Generale in cursul prmului semestru al anului reflecta continuarea expansiunii activitatii bancii in paralel cu gestiunea atenta a consturilor si mentinerea unei calitati adecvate a portofoliului de credite. Astfel, profitul brut din exploatare a inregistrat o crestere de 30% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la

Performantele financiare ale BRD – Groupe Societe Generale in cursul prmului semestru al anului reflecta continuarea expansiunii activitatii bancii in paralel cu gestiunea atenta a consturilor si mentinerea unei calitati adecvate a portofoliului de credite. Astfel, profitul brut din exploatare a inregistrat o crestere de 30% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la peste 770 milioane RON (209,7 milioane EUR).

Profitul net aferent primului semestru este de 515 milioane RON (140,3 milioane EUR) – cel mai mare profit net semestrial din istoria BRD – in crestere cu 23% fata de semestrul I al anului 2007.
 
Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost la sfarsitul primul semestru de 32,4% in timp ce raportul cost/venituri a fost de 45,1%. Costul net al riscului a fost mentinut la un nivel foarte redus, de 103 puncte de baza.
 
Volumul creditelor acordate clientelei este cu 40% mai mare fata de 30 iunie 2007. Creditele pentru persoane fizice au crescut cu 43%, in timp ce creditele acordate clientelei de persoane juridice au crescut cu 37%. Depozitele clientelei inregistrau la sfarsitul primului semestru al anului 2008 o crestere cu 41% fata de 30 iunie 2007.
 
"Prima jumatate a anului 2008 a fost caracterizata de conditii de piata dificile si de o concurenta in crestere. BRD s-a adaptat la acest context, desfasurand actiuni comerciale adecvate si continuand in acelasi timp implementarea proiectelor strategice legate de optimizarea instrumentelor informatice si de dezvoltarea canalelor de distributie", a declarat Patrick Gelin, Presedintele – Director general al BRD – Groupe Societe Generale.
 
BRD avea, la sfarsitul lunii iunie 2008, peste 2,5 milioane de clienti activi persoane fizice. Banca a emis peste 2,2 milioane de carduri si opereaza o retea de 1.360 ATM-uri si 14.900 de POS-uri. Totalul activelor bancii se ridica, la finalul primului semestru din 2008, la aproximativ 12 miliarde EUR.
 
Rezultatele financiare neconsolidate comunicate de BRD au fost calculate conform RAS (standardul romanesc de contabilitate). Transformarea sumelor din RON in EUR s-a realizat pe baza cursului mediu calculat peste primele 6 luni ale anului, de 3,6709 RON pentru 1 EUR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos