Bordea, Patrahau si Piti, cei mai apreciati bancheri

Bordea, Patrahau si Piti, cei mai apreciati bancheri

Pentru ca numeroase pozitii cheie din conducerea bancilor din Romania sunt ocupate de bancheri romani, ne-am propus cu ceva timp in urma sa aflam care este “cel mai bun bancher roman”. Din cei 21 de candidati selectati de site-ul www.bankingjobs.ro pentru acest titlul, vicepresedintele Credit Europe Bank, Mirela Bordea s-a clasat pe primul loc. Pe

Pentru ca numeroase pozitii cheie din conducerea bancilor din Romania sunt ocupate de bancheri romani, ne-am propus cu ceva timp in urma sa aflam care este “cel mai bun bancher roman”. Din cei 21 de candidati selectati de site-ul
www.bankingjobs.ro pentru acest titlul, vicepresedintele Credit Europe Bank, Mirela Bordea s-a clasat pe primul loc. Pe locul doi in preferintele cititorilor site-lui se afla Ionut Patrahau de la Banca Transilvania, urmat de Dorel Piti de la Millenium Bank. Astfel, 26,1% din participantii la sondajul au acordat votul lor vicepreseditelui Credit Europe Bank, in timp ce, Ionut Patrahau a fost votat de catre 14,6% de persoane, iar Dorel Piti a acumulat 11,8% de voturi. In cadrul sondajului s-au inregistrat peste 1.400 de voturi.

In opinia Mirelei Bordea, rezultatul sondajului indica cine este cel mai popular, si mai putin cine este cel mai bun bancher in Romania. Sunt multi bancheri buni, apreciaza vicepresedintele Credit Europe Bank, condiderand ca voturile primite au exprimat mai degraba o parere vis-a-vis de atitudinea in relatiile cu colegii si partenerii. Domia sa considera ca a obtinut cel mai mare numar de voturi si pentru stabilitatea in cariera sa, mentionand ca activeaza in cadrul aceleeasi banci inca din 1999.

“In decusul carierei mele am incercat sa stabilesc si sa pastrez  relatii cat mai bune cu persoanele alaturi de care am lucrat, cu clientii si partenerii mei. Am incercat sa nu ma impun ca si conducator ci sa ascult si parerea colegilor mei, iar toate deciziile pe care le-am luat au fost coordonate in echipa. Relatiile dintre noi s-au bazat intodeauna pe intelegere si respect si am incercat sa-mi ajut colegii atunci cand au avut probleme, chiar si personale. Am ascutat sfaturi si am invatat lucruri noi de la persoanele din anturajul meu, indiferent de statutul lor”, a declarat vicepresedintele Credit Europe Bank.

Mirela Bordea a absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti, fiind specializata in comert exterior. Din 1992 pana in 1999 a detinut functiile de asistent manager si sef de departament la Banca de Credit Industrial si Comercial. In perioada 1999- 2001 a fost manager in cadrul Finansbank, actualul Credit Europe Bank, ulterior fiind aleasa in functia de vicepresedinte al aceleasi banci.

Ionut Patrahau, este director general adjunct al Bancii Transilvania, functie in care se afla din noiembrie 2002. Anterior a detinut functia de corporate vice-president la ABN Amro Romania. Patrahau este licentiat in economie in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si detine diplome de masterat si educatie executiva la universitatile Washington si Harvard.

La randul sau, Dorel Piti a ocupat functii de top management la Banca Transilvania si Bancpost si este recunoscut pentru experienta sa in ceea ce priveste expansiunea si rationalizarea retelelor teritoriale si in coordonarea functiei de vanzare produse de retail. Piti ocupa din data de 22 august 2007 functia de Head Consumer Division la Millennium Bank, iar responsabilitatile sale sunt legate de vanzarea produselor de retail.

In cadrul sondajului, un numar semnificativ de voturi au mai primit vicepresedintele BRD, Sorin Mihai Popa (8,7%), presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila (6,3%), presedintele MKB Romexterra, Adrian Radu (5,8%) si presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Ionut Costea (5,1%).

Ludmila Tcacenco

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos