Bonusuri la economisirea pe termen lung

Bonusuri la economisirea pe termen lung

Bancile au inceput sa-si incurajeze tot mai mult clientii sa economiseasca pe termen lung. Alpha Bank, Bancpost si BRD au ales sa isi bonifice clientii cu o dobanda care creste gradual odata cu timpul scurs de la data inceperii economisirii. In functie de politica fiecarei banci, dobanda poate creste lunar sau semestrial. Bancpost si Alpha

Bancile au inceput sa-si incurajeze tot mai mult clientii sa economiseasca pe termen lung. Alpha Bank, Bancpost si BRD au ales sa isi bonifice clientii cu o dobanda care creste gradual odata cu timpul scurs de la data inceperii economisirii. In functie de politica fiecarei banci, dobanda poate creste lunar sau semestrial. Bancpost si Alpha Bank vireaza dobanda lunar in contul curent al clientului, iar in cazul BRD, ea se capitalizeaza semestrial.

Alpha Bank a lansat luna aceasta pe piata cel mai nou produs de acest gen – ‘Alpha  Progressive’. Depozitul, disponibil in lei sau euro, poate fi constituit in doua variante la alegere, cu scadenta la 6 luni sau la un an. Pentru oricare din optiunile alese dobanda este fixa, creste lunar si este transferata automat in contul curent al clientului. In functie de moneda aleasa, suma minima de constituire a acestui depozit este de 1.000 de lei, respectiv 500 de euro.

Pana la  data de 1 septembrie, acest produs de economisire beneficieaza de dobanzi promotionale. Astfel, pentru depozitele constituite pe un an de zile, se porneste de la 5.0% pentru depozitele in lei in prima luna si ajunge la 12,5% in luna a XII-a, iar pentru  depozitele constituite in euro, de la 2,00% pana la 6,5%. Pentru varianta cu scadenta la sase luni, la lei se pleaca de la 5,5% si se ajunge la 10% si de la 2,50% la 5,50% in euro. In cazul in care depozitul este lichidat inainte de termen, clientul beneficiaza de intreaga dobanda acumulata lunar pana la acel moment.

Produsul este insotit de un pachet de produse si servicii suplimentare, cum ar fi: cont curent deschis si administrat gratuit, AlphaCard Visa Electron oferit gratuit prin intermediul caruia poate fi retrasa dobanda acumulata din  depozit si acces la Alpha Click, serviciul de Internet Banking.

Depozitul ‘Pas cu pas’ introdus de curand de Bancpost beneficieaza si el de o dobanda crescatoare de la o luna la alta. El poate fi constituit pe o perioada de 360 de de zile, timp in care dobanda va creste progresiv, pana la maturitate si este depusa lunar intr-un cont curent asociat. Suma minima de constituire a acestui depozit este de 500 lei, euro sau dolari si nu este limitata de un prag maxim. Banca nu permite depuneri ulterioare in contul de depozit si nici nu face restituiri partiale din suma depozitata. Daca banii sunt retrasi inainte de scadenta, clientul va primi dobanda pentru toate intervalele intregi de 30 de zile in care a mentinut depozitul, insa pe intervalul incomplet dobanda va fi 0. Ea incepe de la 4% si ajunge la 10% pentru lei, pentru euro porneste de la 2,5% si atinge in final 5,5%, iar pentru dolari dobanda creste de la 3% la 7%.

Al treilea produs de economisire in trepte este oferit de BRD. Depozitul ‘Progresso’ se constituie pe termen de 3 ani divizati in sase semestre aniversare a cate 180 de zile fiecare. Este disponibil in euro sau dolari, dobanda fiind garantata prin contract. Oricand, pot fi facute depuneri suplimentare, in numerar sau prin virament, in aceleasi conditii de remunerare progresiva. Depunerile suplimentare vor trebui sa se incadreze intr-o limita ce nu va depasi de 10 ori depunerea initiala sau plafonul maxim de 50.000 de euro / dolari. Dobanda se capitalizeaza la fiecare 180 de zile si este aceleasi pentru euro sau dolari. In semestrul I – 2,75%; in semestrul II – 2,85%; in semestrul III – 3,00%; in semestrul IV – 3,25%; in semestrul V – 3,50%; in semestrul VI – 4,00%. La expirarea termenului, disponibilitatile acumulate in depozitul Progresso sunt transferate automat in contul curent al clientului mentionat in contractul de constituire.

Titularul poate avea acces la plasamentul sau si inainte de expirarea perioadei contractuale, incasand dobanda progresiva pentru semestrele deja incheiate.

Cosmin Meleaca

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos