Bogza: vor scadea doar dobanzile la depozite

Bogza: vor scadea doar dobanzile la depozite

Reducerea dobanzii de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei va determina o reducere a dobanzilor la depozite, a aratat, miercuri, Mihai Bogza, presedintele Bancpost, in cadrul unui seminar pe probleme de creditare. "Bancile reactioneaza in mod direct la schimbarile BNR in ceea ce priveste scaderea dobanzii de referinta, iar o modificare in acest sens

Reducerea dobanzii de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei va determina o reducere a dobanzilor la depozite, a aratat, miercuri, Mihai Bogza, presedintele Bancpost, in cadrul unui seminar pe probleme de creditare.

"Bancile reactioneaza in mod direct la schimbarile BNR in ceea ce priveste scaderea dobanzii de referinta, iar o modificare in acest sens va avea loc in curand", a declarat Mihai Bogza. Potrivit acestuia, exista multe elemente care pledeaza pentru scaderea dobanzilor la depozitele bancare, insa nu se poate estima un procent exact in acest sens.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat, in sedinta din 26 martie, reducerea ratei dobanzii de politica monetara de la nivelul de 8,0 la suta pe an la 7,5 la suta si mentinerea nivelului actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos