Boc sustine ca nu este competent sa se pronunte cu privire la numirea lui Jiru la conducerea CEC

Boc sustine ca nu este competent sa se pronunte cu privire la numirea lui Jiru la conducerea CEC

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Arad, ca nu este „competent in materie financiara“ sa se pronunte fata de propunerea PSD privind numirea la conducerea CEC a lui Enache Jiru, transmite corespondentul NewsIn. „Nu sunt competent in materie financiara, compententa este Banca Nationala a Romaniei, ei sunt in masura sa se pronunte“, a declarat

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Arad, ca nu este „competent in materie financiara“ sa se pronunte fata de propunerea PSD privind numirea la conducerea CEC a lui Enache Jiru, transmite corespondentul NewsIn. „Nu sunt competent in materie financiara, compententa este Banca Nationala a Romaniei, ei sunt in masura sa se pronunte“, a declarat Emil Boc.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni, 1 iunie, ca partidul doreste rezolvarea problemei numirii presedintelui CEC fara sa bruscheze sistemul si fara sa apara senzatia ca este un subiect politic, presedintele CEC Bank declarand joia trecuta ca MF a mentinut, in urma AGA, actuala conducere a bancii. Liderul PSD a negat ca in legatura cu sefia CEC intre social-democrati si democrat-liberali ar exista disensiuni, mentionand insa ca PSD asteapta ca propunerile sale sa fie numite. "Nu sunt variante diferite.(…)Exista propuneri pe care noi le-am facut si asteptam in continuare ca Ministerul Finantelor, cu avizul obligatoriu al BNR, sa faca numirile in Consiliul de Administratie, asa cum prevede legea romaneasca. Nu facem din acest subiect un subiect de disputa politica, pana la urma nu este un subiect pe care dorim sa il politizam", a explicat Geoana.

Liderul social-democrat a recunoscut insa ca numirea sefiei CEC e un subiect sensibil si a pus tergiversarea rezolvarii acestei situatii pe seama faptului ca institutia este mult mai importanta. Geoana a sustinut insa ca este nevoie ca situatia de la CEC sa fie rezolvata in timp util pentru ca in aceasta perioada de criza trebuie folosite toate instrumentele care sunt la dispozitia statului roman, inclusiv CEC, fondurile de garantare si contragarantare.

In martie, presedintele AVAS, Mircea Ursache, declara ca Adunarea Generala a Actionarilor CEC Bank se va intruni pentru aprobarea bilantului bancii pe 2008, precum si pentru schimbarea conducerii bancii.

"Componenta consiliul de administratie va fi schimbata, pentru ca majoritatea membrilor nu mai au nicio functie in Ministerul de Finante. in viziunea mea, cel mai potrivit dintre numele vehiculate pentru preluarea conducerii CEC este Enache Jiru, deoarece el a mai condus banca", a spus Ursache, care este si membru PSD.

Enache Jiru este in prezent seful comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a inlocuit pe Sebastian Vladescu.

Jiru a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor si presedinte al CEC in perioada guvernului Nastase. In 2007-2008, el a fost directorul general al MKB Romexterra Fond de Pensii.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a mentinut, in urma Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de joi, de la CEC Bank, actuala conducere a bancii, atat la nivelul Consiliului de Administratie cat si la nivelul Comitetului de Directie, a spus pentru NewsIn presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea, joi, 28 mai.

Astfel, Consiliul de Administratie de la CEC Bank este format din presedintele Radu Gratian Ghetea, prim-vicepresedintele Gheorghe Carabasan, vicepresedintii Cristian Tudorancea si Mihaela Lucica Popa, precum si membrii Sebastian Vladescu, Catalin Doica, Alice Cezarina Bitu, Bogdan Hutuca, Ciprian Badea si Serban Pop.

Din Comitetul de Directie, in afara lui Ghetea, Carabasan, Tudorancea si Popa mai face parte si Mirela Iovu, in calitate de vicepresedinte.

CEC Bank a obtinut in primele patru luni ale acestui an un profit net de 20,3 milioane lei, in scadere cu 57,4% fata de aceeasi perioada din 2008.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos