Boc ameninta din nou bancile cu supraimpozitarea

Boc ameninta din nou bancile cu supraimpozitarea

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca daca bancile nu vor scadea dobanzile pentru a fi astfel solidare cu eforturile Guvernului si cu cele ale populatiei in perioada de criza, atunci va fi instituita taxa Robin Hood. "Speram ca bancile sa faca ce trebuie intr-o perioada de criza si tinand cont de conditiile economiei romanesti.

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca daca bancile nu vor scadea dobanzile pentru a fi astfel solidare cu eforturile Guvernului si cu cele ale populatiei in perioada de criza, atunci va fi instituita taxa Robin Hood. "Speram ca bancile sa faca ce trebuie intr-o perioada de criza si tinand cont de conditiile economiei romanesti. Nu avem instrument direct de a da dispozitii bancilor, dar putem avea instrumente alternative prin care, la un moment dat, sa concepem o politica fiscala prin care bancile pot suferi daca nu sunt solidare cu efortul pe care Guvernul il face, si romanii la fel, de a depasi aceasta perioada de criza. Stiti la ce ma refer, celebrul Robin Hood. Dar nu vreau sa mai dau detalii acum pentru ca sper sa nu fie cazul", a declarat Boc in judetul Dambovita.

Premierul a spus ca, odata ce rezerva valutara a BNR a crescut in urma imprumutului de la FNI si rezervele minime obligatorii au fost diminuate, vor fi "inevitabil" mai multi bani pe piata. Premierul a declarat la 19 mai ca Guvernul ar putea lua masura supraimpozitarii profitului daca bancile comerciale din Romania nu vor respecta intelegerea initiala cu statul roman si isi vor retrage liniile de finantare."Daca bancile straine, prin reprezentantele lor in Romania, nu vor intelege ca au obtinut profituri extrem de importante in Romania in vremuri foarte bune, iar acum cand vremurile sunt dificile vor arunca povara crizei numai pe umerii romanilor si sa-si retraga banii la bancile din strainatate, atunci avem posibilitatea de a aplica masuri precum acea taxa "Robin Hood", de supraimpozitare a profiturilor", a declarat Boc la postul public de radio. El a precizat atunci ca nu are deocamdata semnale ca bancile intentioneaza sa retraga liniile de finantare ca urmare a diminuarii rezervelor minime obligatorii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos