BNR vrea sa limiteze accesul romanilor la creditele in valuta!

BNR vrea sa limiteze accesul romanilor la creditele in valuta!

BNR pregateste un proiect nou pentru clientii bancilor, care are in vedere limitarea creditelor in valuta, potrivit surselor din piata citate de Realitatea TV. Acest lucru va fi posibil prin doua metode luate in calcul de Banca Centrala: limitarea gradului de indatorare sau limitarea accesului la acest tip de credit. Adica, daca incasezi salariul in

BNR pregateste un proiect nou pentru clientii bancilor, care are in vedere limitarea creditelor in valuta, potrivit surselor din piata citate de Realitatea TV. Acest lucru va fi posibil prin doua metode luate in calcul de Banca Centrala: limitarea gradului de indatorare sau limitarea accesului la acest tip de credit. Adica, daca incasezi salariul in valuta solicitata, creditul poate fi al tau. Insa, daca ai un salariu remunerat in moneda natrionala, esti indrumat spre un imprumut autohton.

Masura vine ca urmare a datornicilor din acest segment de piata, care inregistreaza restante tot mai mari de la luna la luna. Restantele romanilor urca iar tot mai multe banci se trezesc cu credite neperformante. Potrivit ultimilor date BNR, ratele restante la creditele contractate de populatie si companii au crescut cu 3,8% in februarie, la 16,2 miliarde lei (3,8 mld. euro).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos