BNR vrea sa investigheze pretul real al imobilelor

BNR vrea sa investigheze pretul real al imobilelor

Dupa ce acum doua zile FMI recomanda bancilor centrale sa ia în calcul preturile de pe piaţa imobiliară atunci când decid nivelul dobânzii de politică monetară, astazi Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, afirma că ar putea avea o întrevedere cu reprezentanţii asociaţiei notarilor săptămâna viitoare, pentru a începe discuţiile cu privire la obţinerea

Dupa ce acum doua zile FMI recomanda bancilor centrale sa ia în calcul preturile de pe piaţa imobiliară atunci când decid nivelul dobânzii de politică monetară, astazi Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, afirma că ar putea avea o întrevedere cu reprezentanţii asociaţiei notarilor săptămâna viitoare, pentru a începe discuţiile cu privire la obţinerea unor date statistice pertinente despre piaţa imobiliară românească. "Suntem încă în stadiul de abordare statistică. Nu suntem mulţumiţi de datele statistice. O să ne întâlnim probabil săptămâna viitoare cu asociaţia notarilor la banca centrală să vedem primul element pentru a face o abordare, pentru a ţine cont de preţurile pieţei imobiliare, să ai date statistice fundamentate care să reflecte realitatea", a spus guvernatorul BNR.

In prezent, Institutul Naţional de Statistică nu oferă date despre preţurile de pe piaţa imobiliară românească, care au crescut cu aproape 400% în zona capitalei din 2003 până la finalul anului trecut şi cu aproape 200% în restul ţării. Spre exemplu un apartament cu doua camere costa la inceputul anului 2003 – in cartierele muncitoresti mai noi- Crangasi, Militari –  11.000 de dolari. Astazi acelasi apartament costa aproximativ 100.000 de euro!

Despre recomandarea FMI citeste materialul aici

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos