BNR vrea sa blocheze banii bancilor straine in filialele de pe piata romaneasca

BNR vrea sa blocheze banii bancilor straine in filialele de pe piata romaneasca

Ziarul Financiar anunta ca Banca Nationala a Romaniei pregateste inasprirea conditiilor in care bancile straine pot retrage finantarile acordate filialelor pe care le detin in tara noastra, pentru a asigura o stabilitate mai mare a fondurilor proprii ale bancilor locale, independent de conjunctura financiara internationala. De exemplu, din cauza crizei din Grecia au aparut speculatii

Ziarul Financiar anunta ca Banca Nationala a Romaniei pregateste inasprirea conditiilor in care bancile straine pot retrage finantarile acordate filialelor pe care le detin in tara noastra, pentru a asigura o stabilitate mai mare a fondurilor proprii ale bancilor locale, independent de conjunctura financiara internationala. De exemplu, din cauza crizei din Grecia au aparut speculatii privind riscul retragerii unor finantari pentru bancile locale.

"Astfel, BNR stabileste ca imprumuturile subordonate primite de o institutie de credit locala de la banca-mama nu pot fi rambursate la initiativa acesteia din urma fara aprobarea prealabila a Bancii Nationale. Mai mult, rambursarea nu poate fi solicitata in primii 5 ani de la data includerii sumelor respective in fondurile proprii ale bancii locale. Dupa acest interval, BNR poate accepta rambursarea doar daca este convinsa ca fondurile proprii ramin la un nivel adecvat pe urmatorii cel putin doi ani de dupa rambursare", scrie Ziarul Financiar. Alte detalii despre intentia Bancii Centrale, cititi pe www.zf.ro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos