BNR va folosi banii de la FMI pentru intarirea leului

BNR va folosi banii de la FMI pentru intarirea leului

Premierul Emil Boc a declarat luni ca asteapta evaluarea Comisiei Europene in ceea ce priveste contractarea unui imprumut extern si spune ca autoritatile romane nu pot accepta, in negocierile cu FMI, majorarea taxei pe valoarea adaugata sau a cotei unice. "In negocierile cu FMI nu putem accepta cresterea TVA si nici a cotei unice. Aceste

Premierul Emil Boc a declarat luni ca asteapta evaluarea Comisiei Europene in ceea ce priveste contractarea unui imprumut extern si spune ca autoritatile romane nu pot accepta, in negocierile cu FMI, majorarea taxei pe valoarea adaugata sau a cotei unice.

"In negocierile cu FMI nu putem accepta cresterea TVA si nici a cotei unice. Aceste doua taxe nu trebuie atinse. (…) Daca majoram TVA, ii afectam pe cei saraci din societate. Voi incerca sa conduc discutiile in acest sens", a declarat Boc, luni seara, la B1 Tv.

In ceea ce priveste problema ratelor pe care le platesc romanii la banci, seful Executivului a precizat ca imprumutul extern pe care il va contracta Romania va avea un impact pozitiv si asupra cursului leu – euro, prin urmare persoanele care au credite in valuta vor putea plati ratele la un curs acceptabil.

"Sunt peste 500 de mii de romani care au rate si care isi pun problema cum le pot plati(…). O crestere a cursului le va face mai rau. Cea mai mare parte din imprumut va merge la BNR, aproape doua treimi, pentru ca BNR sa-si consolideze rezerva valutara si ca BNR sa poata face fata unei eventuale presiuni asupra cursului, sa mentina cursul valutar.
Protejand cursul, putem spera ca oamenii isi vor plati la un curs acceptabil ratele", a spus Boc.

Premierul a mai spus ca, in opinia sa, luna aprilie va fi mai dificila decat luna martie in ceea ce priveste efectele crizei economice.

Foto: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos