BNR striga ca se reia creditarea. Da?

BNR striga ca se reia creditarea. Da?

Valentin Lazea, economistul sef de la BNR, a declarat marti ca asistam la o reducere a dobânzii la creditele in lei, „ceea ce da temei acelei previziuni ca in curând creditarea se va relua”.Astfel, referindu-se la tendinta dobânzilor la creditele in lei existente in sold acordate gospodariei populatiei, Lazea a mentionat ca „la toate tipurile

Valentin Lazea, economistul sef de la BNR, a declarat marti ca asistam la o reducere a dobânzii la creditele in lei, „ceea ce da temei acelei previziuni ca in curând creditarea se va relua”.Astfel, referindu-se la tendinta dobânzilor la creditele in lei existente in sold acordate gospodariei populatiei, Lazea a mentionat ca „la toate tipurile de credit asistam la o reducere a dobânzii, ceea ce da temei acelei previziuni ca in curând creditarea se va relua”.

Economistul-sef al BNR a mentionat ca singurul domeniu unde a existat o crestere a dobânzii mai inainte de a exista o scadere este cel legat de creditele pentru consum.

„Daca ne referim la perioada ultimelor cinci trimestre, perioada incepând cu primul trimestru din 2010 si pâna la primul trimestru din acest an, per total credit de retail acordat gospodariilor populatiei, se constata o usoara scadere. Se vede ca a existat un vârf in al doilea trimestru din 2010, inainte sa fie aplicate reducerile la salariile bugetarilor”, a mentionat Lazea.

Acesta a adaugat ca dispar mai multe credite vechi decât se creeaza credite noi. „Creditele pentru consum au avut evolutia cea mai descendenta, in timp ce creditele pentru locuinte s-au pastrat in volum absolut mai mult sau mai putin”, a mai spus economistul-sef al BNR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos