BNR reduce rezervele minime obligatorii. Bancile vor avea mai multi bani pentru a acorda credite

BNR reduce rezervele minime obligatorii. Bancile vor avea mai multi bani pentru a acorda credite

In plina criza economica, BNR vine cu o veste buna pentru romani. De astazi, bancile din Romania vor avea mai multi bani la dispozitie pentru a da credite. Banca Nationala a Romaniei a redus rezervele minime obligatorii in lei, de la 20 la 18 la suta. In acest fel, au ramas in conturile bancilor aproape

In plina criza economica, BNR vine cu o veste buna pentru romani. De astazi, bancile din Romania vor avea mai multi bani la dispozitie pentru a da credite. Banca Nationala a Romaniei a redus rezervele minime obligatorii in lei, de la 20 la 18 la suta. In acest fel, au ramas in conturile bancilor aproape 2 miliarde de lei, adica peste 500 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru credite acordate populatiei. Prin aceasta decizie, bancile comerciale trebuie sa tina mai putini bani in conturile BNR, evitand astfel sa se imprumute.

"Sistemul este in felul urmator. Daca o banca atrage resurse de 100 de lei, pana acum 20 din aceasta suma trebuia sa-i depusa la BNR, sub forma de rezerva minima. Odata cu intrarea in vigoare a acestei dispozitii, nu mai depune 20, depune 18. Asta inseamna ca bancile vor dispune de mai multe rezerve in lei decat pana acum", a explicat Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR.

www.banisiafaceri.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos