BNR pune piedici suplimentare creditarii

BNR pune piedici suplimentare creditarii

Banca nationala a decis astazi sa majoreze dobanda de politica monetara cu un punct procentual, de la 8% la 9%. Analistii previzionau o astfel de masura de crestere a dobanzii, insa surprinde amplitudinea majorarii, de un punct procentual, majoritatea opiniilor indicand o dobanda de 8,5%-8,75%. Cel mai probabil, majorarea dobanzii cheie va avea ca efect

Banca nationala a decis astazi sa majoreze dobanda de politica monetara cu un punct procentual, de la 8% la 9%. Analistii previzionau o astfel de masura de crestere a dobanzii, insa surprinde amplitudinea majorarii, de un punct procentual, majoritatea opiniilor indicand o dobanda de 8,5%-8,75%. Cel mai probabil, majorarea dobanzii cheie va avea ca efect scumpirea creditelor in lei, cel putin daca este sa ne raportam la efectele deciziei Bancii Nationale de la inceputul lui ianuarie 2008. Atunci BNR a crescut dobanda 0,5 puncte procentuale, la 8%, masura fiind urmata de decizii de scumpire creditarilor, adoptate de mai multe jucatori de top din piata, cel mai relevant exemplu fiind BCR.

De asemenea, BNR a decis in sedinta de astazi masuri suplimentare de franare a creditarii, fiind vizate si imprumuturile in valuta. Astfel, comunicatul Bancii Nationale vorbeste despre „adoptare unor masuri suplimentare, inclusiv prin majorarea provizioanelor la creditele in valuta, destinate debitorilor expusi riscului valutar”.

BNR va detalia aceste masuri in cursul zilei de astazi. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos