BNR pune in circulatie o moneda din aur dedicata aderarii Romaniei la UE

 Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, incepand din 3 ianuarie 2007, o moneda din aur cu valoarea nominala de 500 de lei, dedicata aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Moneda, pusa in circulatie in scop numismatic, are o greutate de 31,103 grame si un diametru de 35 de milimetri. Tirajul emisiunii este de

 Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, incepand din 3 ianuarie 2007, o moneda din aur cu valoarea nominala de 500 de lei, dedicata aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Moneda, pusa in circulatie in scop numismatic, are o greutate de 31,103 grame si un diametru de 35 de milimetri. Tirajul emisiunii este de 250 exemplare. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 2.420 lei si nu include pretul cutiei de prezentare.

Fiecare moneda din aur, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de un certificat de autenticitate, redactat in limba romana si limba engleza, semnat de Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si Casierul central, precum si de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice.

Aversul contine, in centru, stema Romaniei, deasupra, inscriptia "Romania", dedesubt, valoarea nominala – 500 LEI, iar la exterior, langa chenar, cele 12 stele ale Uniunii Europene, dispuse circular.

Reversul prezinta harta Uniunii Europene, care include si Romania, in partea central-superioara, cele 12 stele ale Uniunii Europene, o stea fiind amplasata in interiorul granitelor Romaniei, iar la exterior, langa chenar, inscriptia circulara "Uniunea Europeana/Aderarea Romaniei/1 ianuarie 2007".

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur din emisiunea dedicata aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Iasi, Cluj si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos