BNR pune in circulatie 2.000 de monede dedicate summitului NATO de la Bucuresti

BNR pune in circulatie 2.000 de monede dedicate summitului NATO de la Bucuresti

Banca Nationala a Romaniei (BNR) pune in circulatie, din 28 martie, 500 de monede din aur, 500 de monede din argint si 1.000 de monede din tombac cuprat dedicate summitului NATO de la Bucuresti, a anuntat vineri BNR. Moneda din aur 900% are valoarea nominala de 100 lei, o greutate de 6,452 grame, un diametru de

Banca Nationala a Romaniei (BNR) pune in circulatie, din 28 martie, 500 de monede din aur, 500 de monede din argint si 1.000 de monede din tombac cuprat dedicate summitului NATO de la Bucuresti, a anuntat vineri BNR.

Moneda din aur 900% are valoarea nominala de 100 lei, o greutate de 6,452 grame, un diametru de 21 milimetri si marginea zimtata. Aversul (fata) contine logoul summitului NATO de la Bucuresti, stema Romaniei, inscriptiile: "ROMANIA" si "2008" si valoarea nominala "100 LEI".

Reversul prezinta, in partea superioara, harta Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) si pe verticala inscriptia "BUCURESTI", iar dedesubt, sigla NATO, Palatul Parlamentului si, pe orizontal – pe trei randuri – textul "SUMMITUL NATO 2 – 4 APRILIE".

Moneda din argint 999% are valoarea nominala de 5 lei, o greutate de 15,55 grame, un diametru de 30 milimetri si marginea zimtata. Aversul si reversul au aceleasi caracteristici ca si moneda din aur, cu exceptia valorii nominale, care este "5 LEI".

Moneda din tombac cuprat are valoarea nominala de 1 leu, o greutate de 23,5 grame, un diametru de 37 milimetri si marginea zimtata. Aversul si reversul au aceleasi caracteristici ca si monedele din aur si argint, cu exceptia valorii nominale, care este "1 LEU".

"Fiecare moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactata in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si Casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR", se mentioneaza in comunicat.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei, mai informeaza banca centrala.

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos