BNR propune intoarcere la normalitate: credite de consum pe 3-5 ani!

BNR propune intoarcere la normalitate: credite de consum pe 3-5 ani!

Creditul de consum pe mai mult de 5-7 ani nu-si are rostul, iar reducerea maturitatii acestui tip de imprumuturi este o intoarcere la normalitate, experienta aratand ca bancile care au mers pe scadente de 20 de ani au cele mai multe credite neperformante, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Am vazut reactii ciudate vizavi de

Creditul de consum pe mai mult de 5-7 ani nu-si are rostul, iar reducerea maturitatii acestui tip de imprumuturi este o intoarcere la normalitate, experienta aratand ca bancile care au mers pe scadente de 20 de ani au cele mai multe credite neperformante, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Am vazut reactii ciudate vizavi de regulament. Ma asteptam sa se spuna ca revenim la normalitate, ca imprumuturile de consum pe o perioada mai mare de 5-7 ani nu-si au rostul. Exista o civilizatie a creditului, la fel ca si cea rutiera. (…) Exact bancile care au dat credite de consum pe 20 de ani au cele mai multe probleme cu creditele neperformante", a spus Isarescu la Romania Financial Forum 2011, eveniment organizat de MEDIAFAX in parteneriat cu BNR.

Oficialul BNR a aratat ca imprumuturile pe termen lung presupun o schimbare a modului de viata, dar ca angajamentele de plata pe scadentte de 30-40 de ani ar trebui explicate mult mai bine publicului.

"Fac parte dintr-o generattie care a plecat cu familia de la lingura si farfurie, cum se spune. Pleci de jos, nu iei credite, ca nu se dadeau, si, treptat, cu ajutorul parinttilor, bunicilor ajungi sa-ti faci ceva. In Europa anilor ’50 s-a schimbat modelul: pornesti in viata cu de toate, dar cu credite. Model care a avut avantaje, a disciplinat forta de munca (…) Noi trebuie sa consolidam modelul, sa fie lumea constienta ca a lua un credit pe 30-40 de ani inseamna un alt mod de a trai. Creditul pe termen lung pe care-l dorim cu totii trebuie sa fie finantat pe termen lung", a aratat Isarescu.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos