BNR nu vede o situatie de bubble in domeniul imobiliar

BNR nu vede o situatie de bubble in domeniul imobiliar

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu are semnale referitoare la orientarea pietei imobiliare catre o situatie de tip "bubble" desi preturile proprietatilor au inregistrat in ultimul timp cresteri importante, potrivit lui Florian Neagu, seful serviciului de riscuri macroprudentiale al bancii centrale. "In ultima perioada preturile pe piata imobiliara au crescut. Daca este vorba despre un

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu are semnale referitoare la orientarea pietei imobiliare catre o situatie de tip "bubble" desi preturile proprietatilor au inregistrat in ultimul timp cresteri importante, potrivit lui Florian Neagu, seful serviciului de riscuri macroprudentiale al bancii centrale. "In ultima perioada preturile pe piata imobiliara au crescut. Daca este vorba despre un bubble sau este o evolutie normala nu este clar inca, insa in prezent nu avem semne care sa indice o situatie de tip bubble (crestere excesiva a preturilor, urmata de o prabusire brusca – n.r)", a spus Neagu, miercuri, in cadrul seminarului organizat de Ziarul Fianciar.

Neagu a aratat ca o parte importanta a imprumuturilor accesate de IMM sunt orientate catre activitati de comert si servicii, insa ar putea fi o problema daca o pondere semnificativa ar fi finanta domeniul imobiliar.

Potrivit reprezentantului BNR, situatia de pe piata imobiliara este importanta, intrucat multe proprietati sunt utilizate ca garantii pentru obtinerea de credite.
I
n luna mai a anului trecut, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat ca banca centrala va fi mai atenta la evolutia preturilor activelor imobiliare, intrucat valoarea terenurilor si caselor, in special in zona de nord a Bucurestiului, este deja mult exagerata.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos