BNR mentine neschimbat nivelul dobanzii si pe cel al rezervelor

BNR mentine neschimbat nivelul dobanzii si pe cel al rezervelor

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a hotarat astazi sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 10,25%. Este a treia sedinta de politica monetara in care BNR lasa nemodificata dobanda, dupa ce a crescut-o pana la acest nivel in iulie 2008. De asemenea, Banca Nationala a decis sa pastreze la actualele nivele

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a hotarat astazi sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 10,25%. Este a treia sedinta de politica monetara in care BNR lasa nemodificata dobanda, dupa ce a crescut-o pana la acest nivel in iulie 2008. De asemenea, Banca Nationala a decis sa pastreze la actualele nivele rezervele minime obligatorii, respectiv de 40% pentru pasivele in valuta si de 18% pentru cele in lei. In sedinta anterioara, din 30 octombrie 2008, BNR facuse un prim pas catre reducerea rezervelor, prin diminuarea celor la lei de la 20% la 18%. Totodata, banca centrala va continua “gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar, prin utilizarea activa a operatiunilor de piata monetara”.

„CA al BNR reitereaza faptul ca BNR va continua sa monitorizeze atent evolutiile interne si ale mediului economic global astfel incat prin adecvarea instrumentelor sale sa asigure atingerea obiectivelor de  stabilitate a preturilor si de stabilitate financiara, in contextul unui mix echilibrat de politici macroeconomice”, se mai precizeaza in comunicatul BNR. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos