BNR: Masurile guvernului ar putea duce la aprecierea leului

BNR: Masurile guvernului ar putea duce la aprecierea leului

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a afirmat ca motivele pentru care moneda nationala se depreciaza sunt greu de gasit, mai ales pentru ca piata noastra nu este usor afectata de miscarile sociale. "Sunt greu de gasit motivele pentru ca piata noastra nu e atat de sensibila la evenimente care se produc instantaneu, sa zicem problema

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a afirmat ca motivele pentru care moneda nationala se depreciaza sunt greu de gasit, mai ales pentru ca piata noastra nu este usor afectata de miscarile sociale. "Sunt greu de gasit motivele pentru ca piata noastra nu e atat de sensibila la evenimente care se produc instantaneu, sa zicem problema cu o piata plina de oameni in fata Guvernului. Ar fi un eveniment care pe o alta piata ar avea un ecou puternic. Pe piata noastra, ecoul nu este atat de puternic", a declarat Vasilescu la Realitatea Fm, citat de Ziare.com

Totusi, desi miscarile sociale nu afecteaza moneda nationala, consilierul BNR este de parere ca masurile de austeritate luate de Guverm ar putea sa intareasca leul in aceasta vara.

"Nu vor avea un efect imediat (n.r. masurile Guvernului) si fara sa stim directiile. Poate sa duca si la intarirea leului", a spus el.

Adrian Vasilescu mai spune si ca va fi dificil pentru ministerul de Finante sa se imprumute in urmatoarea perioada sub nivelul ratei de dobanda cheie.

"Una dintre problemele care sunt acum in fata tarii, este tocmai dificultatea ministerului de Finante de a-si finanta deficitul bugetar. De asta este atat de important ca acest deficit bugetar sa nu se intinda prea mult. El trebuie sa se restranga mai mult", a explicat Vasilescu.

In ceea ce priveste pretul benzinei, consilierul guvernatorului BNR a declarat ca scumpirea nu va fi prea puternica.

"Daca benzina se va scumpi, Banca Nationala si autoritatile vor trebui sa vina cu solutii pentru stabilitatea preturilor. Dar nu se anunta o scumpire atat de puternica incat sa puna in pericol stabilitatea preturilor", a conchis Vasilescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos