BNR lasa mai multi bani la dispozitia bancilor

BNR lasa mai multi bani la dispozitia bancilor

Banca Nationala a decis sa ia o masura prin care sa lase mai multi bani la indemana bancilor, ceea ce ar putea duce la o relaxare a conditiilor de creditare. Astfel, BNR a aprobat vineri, un nou regulament, prin care reduce provizioanele de risc – o suma de bani pe care toate bancile sunt obligate

Banca Nationala a decis sa ia o masura prin care sa lase mai multi bani la indemana bancilor, ceea ce ar putea duce la o relaxare a conditiilor de creditare. Astfel, BNR a aprobat vineri, un nou regulament, prin care reduce provizioanele de risc – o suma de bani pe care toate bancile sunt obligate sa o depuna la BNR in contul creditelor nerambursate. Pana acum, regulamentul presupunea depozitarea unei sume egale cu cea pe care banca nu a mai recuperat-o de la clientii cu datorii mai mari de 90 de zile. Acum, suma depusa la BNR poate reprezenta cel mult 25% din banii nerecuperati de la clienti.

Avand mai multi bani la dispozitie, bancile ar putea decide sa relaxeze conditiile de creditare, iar accesul polulatiei la credite sa fie mai facil. In acest moment, piata creditarii este aproape blocata.

Noul regulament va intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos