BNR intervine direct in piata cu 40 milioane euro pentru a testa functionarea pietei

BNR intervine direct in piata cu 40 milioane euro pentru a testa functionarea pietei

Banca centrală a intervenit vineri direct în piaţa valutară, la ora 13:03, vânzând valută în piaţă, mişcare care a avut ca efect imediat aprecierea semnificativă a leului cu peste cinci bani, până sub 3,77 lei/euro, dealerii vâzând un semnal că BNR este gata să intervină oricând este cazul. "A intrat pe la 3,82-3,83 lei/euro, dar

Banca centrală a intervenit vineri direct în piaţa valutară, la ora 13:03, vânzând valută în piaţă, mişcare care a avut ca efect imediat aprecierea semnificativă a leului cu peste cinci bani, până sub 3,77 lei/euro, dealerii vâzând un semnal că BNR este gata să intervină oricând este cazul. "A intrat pe la 3,82-3,83 lei/euro, dar nu cred că a vândut sume foarte mari". Au fost mişcări ample pe monedele din zonă", a spus, pentru NewsIn, dealerul şef al Băncii Transilvania, Ioan Bîrle.

Mişcarea a venit înainte ca banca centrală să afişeze cursul de referinţă, care, ca urmare a intervenţiei, arată o apreciere"" semnificativă a leului, până la 3,7690 lei/euro, de la 3,8249 lei/euro joi.

"Este, în primul rând, un semnal că BNR este gata să facă operaţiuni direct. Cred că o să fie tot mai multe intervenţii în piaţă, din moment ce băncile centrale şi chiar guvernele au acţionat prin naţionalizări sau garantări de depozite", a adăugat Bîrle.

BNR a anuntat un curs de referinta in intarziere, de 3, 7690 lei pentru un euro, cu 6 bani mai putin decat ieri.

 

Update

BNR anunţă că a vândut 40 milioane euro pentru "a testa funcţionarea pieţei"

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri, printr-un comunicat, că a intervenit în jurul prânzului direct în piaţa valutară prin vânzarea a aproximativ 40 milioane euro pentru "testarea funcţionării pieţei în contextul actual de volatilitate şi incertitudine".

Un alt scop al intervenţiei a fost "înţelegerea unor necorelări între datele statistice de pe pieţele monetară şi valutară şi cotaţiile existente pe aceste pieţe".

www.banisiafaceri.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos