BNR este prea toleranta. Bancherii vor Prima Casa doar in lei

BNR este prea toleranta. Bancherii vor Prima Casa doar in lei

BNR trebuie sa stimuleze creditarea in lei astfel incât riscul valutar sistemic adus de imprumuturile in euro sa scada, afirma presedinte ING, Misu Negritoiu. "Eu cred ca banca centrala e mult prea toleranta. Trebuie sa fie mai activa, chiar agresiva pentru ca lucrurile nu mai sunt ca inainte de criza. Avem o piata de lei

BNR trebuie sa stimuleze creditarea in lei astfel incât riscul valutar sistemic adus de imprumuturile in euro sa scada, afirma presedinte ING, Misu Negritoiu. "Eu cred ca banca centrala e mult prea toleranta. Trebuie sa fie mai activa, chiar agresiva pentru ca lucrurile nu mai sunt ca inainte de criza. Avem o piata de lei in care leii baltesc pe piata monetara pentru ca nu avem active pentru acesti bani. in loc sa incurajam imprumuturile in valuta, hai sa le incurajam pe cele in lei", a spus presedintele ING la The Money Channel.

Misu Negritoiu spune ca stimularea creditarii in lei ar putea fi facuta prin politici monetare si prin programele guvernamentale, precum Prima Casa.

"In mod normal ar trebui aduse costurile de finantare la acelasi nivel. Când vrem sa descurajam creditul in valuta, surpriza, Banca Nationala reduce rezervele minime obligatorii. Ce sa intelegem? Ca stimuleaza creditul in valuta. Ma intreb de ce programul Prima Casa, care este un program guvernamental, de nu este in lei", a mai spus Misu Negritoiu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos