BNR: Depozitele bancare sunt sigure si nicio banca din Romania nu are probleme de lichiditate

BNR: Depozitele bancare sunt sigure si nicio banca din Romania nu are probleme de lichiditate

Depozitele bancare sunt sigure, întrucât nicio bancă din sistemul românesc nu prezintă probleme de lichiditate, a declarat directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, răspunzând zvonurilor privind stabilitatea sistemului bancar din România. "Vă asigur cu toată responsabilitatea că absolut nicio bancă din sistem nu prezintă probleme de lichiditate şi că toate băncile din România se

Depozitele bancare sunt sigure, întrucât nicio bancă din sistemul românesc nu prezintă probleme de lichiditate, a declarat directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, răspunzând zvonurilor privind stabilitatea sistemului bancar din România.
"Vă asigur cu toată responsabilitatea că absolut nicio bancă din sistem nu prezintă probleme de lichiditate şi că toate băncile din România se încadrează în limitele stabilite de Banca Naţională a României", a declarat, miercuri, Nicolae Cinteză, în cadrul unei conferinţe de presă.

Declaraţia oficialului BNR vine în contextul în care pe piaţă au apărut zvonuri cu privire la stabilitatea băncilor din România, în contextul crizei financiare internaţionale, care au generat o tendinţă de retragere a economiilor de către clienţi.

"Au apărut zvonuri cu privire la problemele pe care le întâmpină sau pe care urmează să le întâmpine băncile şi vă asigur că nu există niciun motiv de îngrijorare.Absolut toate băncile dispun de bani, sub forma rezervelor minime obligatorii pe care le au la BNR", a adăugat Cinteză.

El a spus că, în prezent, există o tendinţă de retragere a banilor din bănci, dar nu una semnificativă şi a subliniat că trebuie evitată amplificarea acestui comportament, pe fondul unui sentiment de panică, întreţinut de zvonuri.

"Din absolut toate băncile sunt retrageri în acest moment. Nu se vede o creştere semnificativă, dar este o creştere", din care pierd tot clienţii, care nu mai primesc dobânda pentru depozitele la termen, a explicat Cinteză.

El a reiterat poziţia băncii centrale, exprimată public şi de guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

"BNR este pregătită să sprijine băncile, în cazul în care acestea ar avea probleme de lichiditate", a mai spus directorul departamentului de supraveghere, adăugând că, deocamdată, în sistemul bancar românesc există încă exces de lichiditate.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos