BNR contra legii falimentului. Afla ce te asteapta daca se aproba legea, in viziunea BNR

BNR contra legii falimentului. Afla ce te asteapta daca se aproba legea, in viziunea BNR

Adoptarea legii falimentului personal ar putea forta bancile sa caute garantii suplimentare pentru finantare şi va restrictiona accesul la credite, sustine Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, aratand ca banca centrala a transmis Parlamentului un punct de vedere defavorabil proiectului. "Proiectul legii falimentului personal, in aparenta, este generos. In esenta lui, insa, este posibil sa

Adoptarea legii falimentului personal ar putea forta bancile sa caute garantii suplimentare pentru finantare şi va restrictiona accesul la credite, sustine Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, aratand ca banca centrala a transmis Parlamentului un punct de vedere defavorabil proiectului. "Proiectul legii falimentului personal, in aparenta, este generos. In esenta lui, insa, este posibil sa ne trezim in fata unor prevederi legale care sa provoace o presiune puternica asupra unui sistem, ma refer la sistemul bancar, care şi aşa suporta un proces de incetinire a creditarii. Intr-un moment in care asteptam zorii increderii in economia noastra, care sa stimuleze bancile sa relanseze creditarea, un astfel de act normativ ar putea sa descurajeze procesul şi sa vedem bancile in cautare de garantii peste garantii ca sa dea un credit", a declarat Vasilescu pentru Mediafax.

El a adaugat ca a fost solicitata o opinie de la Banca Nationala a Romaniei, in calitate de reglementator şi supraveghetor al sistemului bancar, iar punctul de vedere al bancii centrale a fost defavorabil proiectului.

"Cei care intr-o prima faza s-ar bucura ca li se face o favoare, intr-o a doua faza s-ar putea sa vada ca ajung foarte greu la creditele pe care si le doresc. De altfel, BNR nu s-a pronuntat in favoarea acestui proiect de act normativ prin opiniile transmise Parlamentului", a afirmat Vasilescu.

De asemenea, Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a transmis Parlamentului un punct de vedere prin care se opune promulgarii acestei legii, considerand ca poate induce un risc suplimentar in sistem, mai ales in conditii de criza.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos