BNR coboara dobanda cheie la 10% si mentine nivelul rezervelor minime

BNR coboara dobanda cheie la 10% si mentine nivelul rezervelor minime

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, miercuri, sa coboare dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 10%, si sa mentina nivelurile actuale ale rezervelor minime obligatorii. BNR a redus dobanda, nu e mult dar arata ca banca centrala are incredere in banci, dupa ce ele si-au pus "lacat" la credite

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, miercuri, sa coboare dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 10%, si sa mentina nivelurile actuale ale rezervelor minime obligatorii. BNR a redus dobanda, nu e mult dar arata ca banca centrala are incredere in banci, dupa ce ele si-au pus "lacat" la credite si au fost mult mai prudente. Mai poate insemna o incredere aratata noului guvern care are de calculat un buget auster, potrivit analistilor. Acestia considera ca reducerea nu are o relevanta prea mare, avand in vedere ca dobanda de pe piata interbancara se situeaza la 14-16%, mult peste dobanda de referinta.

Se revigoreaza creditarea?

Presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea, a declarat astazi pentru un post de radio, ca "aceasta micsorare este buna, poate revigora creditarea dar bancherii asteptau si o reducere a rezervelor minime obligatorii".  Analistii economici infirma insa parerea Presedintelui ARB si cred ca nu vom asista la o revigorare a creditului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos