BNR cere recapitalizarea bancilor. Ce spun bancherii

BNR cere recapitalizarea bancilor. Ce spun bancherii

Banca Nationala a Romaniei impune regulile privind capitalizarea bancilor, iar actionarii trebuie sa se alinieze acestor cerinte, a precizat, vicepresedintele Volksbank Romania, Lucian Cojocaru. Volksbank Romania a anuntat de curand ca va opera, in acest an sau cel tarziu in 2012, o majorare de capital, cuprinsa intre 100 si 200 milioane euro. Directorul Directiei Supraveghere

Banca Nationala a Romaniei impune regulile privind capitalizarea bancilor, iar actionarii trebuie sa se alinieze acestor cerinte, a precizat, vicepresedintele Volksbank Romania, Lucian Cojocaru. Volksbank Romania a anuntat de curand ca va opera, in acest an sau cel tarziu in 2012, o majorare de capital, cuprinsa intre 100 si 200 milioane euro.

Directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza a declarat pentru Bloomberg ca bancile straine vor trebui sa injecteze capital suplimentar la subsidiare pentru a depasi instabilitatea pietei financiare.

„Toate bancile, dar mai ales cele grecesti, trebuie sa fie pregatite sa faca fata contagiunii, chiar daca sunt bine capitalizate acum. Este o problema de credibilitate. Daca una dintre bancile-mama are probleme, subsidiarele din Romania pot fi afectate, motiv pentru care le sfatuim sa aiba rezerve solide de bani”, a mentionat Cinteza, potrivit Mediafax.

Nicolae Cinteza a precizat ca sectorul bancar se indreapta catre al doilea an consecutiv de pierderi, dupa ce in 2010 a fost raportat un rezultat negativ de 516 milioane lei.

Oficialul BNR a spus ca banca centrala a cerut subsidiarelor bancilor elene sa mentina o „lichiditate adecvata” ca protectie impotriva unei posibile intrari a Greciei in default.

„Avem scenariul nostru privind impactul asupra sistemului bancar din Romania a unei intrari in incetare de plati a Greciei, dar nu il putem dezvalui. Nu au avut loc iesiri semnificative de capital din tara in acest an”, a adaugat Cinteza.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos