BNR ar putea fi sesizata pentru a verifica rescadentarea creditului obtinut de Elena Udrea de la BRD

BNR ar putea fi sesizata pentru a verifica rescadentarea creditului obtinut de Elena Udrea de la BRD

Comisia de ancheta a MT solicita Camerei sa aprobe sesizarea BNR pentru cercetarea "legalitatii acordarii rescadentarii si stabilirii datei la care s-a luat decizia de rescadentare a creditului de la BRD Societe Generale a ministrului Turismului", Elena Udrea. In timpul anchetei, deputatii din Comisie au sugerat ca exista o legatura intre faptul ca Ministerul a

Comisia de ancheta a MT solicita Camerei sa aprobe sesizarea BNR pentru cercetarea "legalitatii acordarii rescadentarii si stabilirii datei la care s-a luat decizia de rescadentare a creditului de la BRD Societe Generale a ministrului Turismului", Elena Udrea. In timpul anchetei, deputatii din Comisie au sugerat ca exista o legatura intre faptul ca Ministerul a facut un contract de promovare a turismului cu BRD, banca care i-a rescadentat Elenei Udrea un credit. Deputatii au sustinut apoi ca Societe Generale este actionar cu 5,9% la postul TF 1, proprietarul Eurosport, postul pe care au fost difuzate clipurile publicitare realizate de minister pentru promovarea turismului. "Sunt prea multe coincidente, Ministerul Turismului a preferat sa lucreze cu firme foarte apropiate cu BRD, cu firma de publicitate a BRD si o televiziune din lantul respectiv. Sunt lucruri pe care nu ni le-au spus din start, au spus ca nu exista nicio legatura si ca au verificat aceste lucruri", declara PSD Nicolae Banicioiu.

La randul sau, Elena Udrea a afirmat ca o analiza a Agentiei Nationale de Integritate nu confirma incalcarea legii in urma incheierii unui parteneriat de promovare a turismului cu BRD-SG in aceeasi perioada cand a beneficiat de o pasuire pentru creditul luat de la aceasta institutie bancara. "In urma analizei documentatiei nu rezulta elemente referitoate al eventuale incalcari a legii concflictului de interese, nici probe sau indicii privind savarsirea unor fapte penale" a spus Udrea citind din procesul verbal al ANI.

Reprezentantii BRD spun ca nu exista nicio legatura intre relatia avuta cu Elena Udrea in calitate de persoana fizica si relatia avuta cu Ministerului Turismului, ca institutie, dar si ca nu pot face publice detalii ale relatiei comerciale cu un client, invocand secretul bancar. "Nu pot sa va spun nimic despre relatia comerciala dintre BRD si un client al sau, intrucat sunt tinute sub secretul bancar, conform legii bancare. Ceea ce pot sa va spun, este ca, avand in vedere cota de piata a BRD, nu este neobisnuit ca o parte dintre clientii sai sa fie si persoane publice. O intelegere de reesalonare a unui credit nu este ceva anormal. BRD face mii astfel de conventii in fiecare an", declara pe 27 august Patrick Gelin, presedinte al BRD. Astfel, el a subliniat ca nu exista nicio legatura intre relatiile comerciale pe care BRD le are cu clientii sai si relatiile in care intra BRD cu institutii publice sau persoane juridice.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos