BNR anunta ca Volksbank nu are probleme. Banca anunta ca isi continua strategia si planul de creditare!

BNR anunta ca Volksbank nu are probleme. Banca anunta ca isi continua strategia si planul de creditare!

Volksbank Romania va efectua, in prima luna a anului viitor, o majorare de capital "cu pana la 200 milioane euro", care a fost deja aprobata de actionari, in ciuda faptului ca solvabilitatea bancii este de 16,5%, a declarat pentru NewsIn directorul directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza. "Volksbank Romania va realiza, in prima luna

Volksbank Romania va efectua, in prima luna a anului viitor, o majorare de capital "cu pana la 200 milioane euro", care a fost deja aprobata de actionari, in ciuda faptului ca solvabilitatea bancii este de 16,5%, a declarat pentru NewsIn directorul directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza. "Volksbank Romania va realiza, in prima luna a anului viitor, o majorare de capital cu pana in 200 milioane euro (circa 850 milioane lei n.r.), desi nu are neaparat nevoie. Ca rata a solvabilitatii, banca se plaseaza cu circa 3 puncte procentuale peste media sistemului bancar, cu un nivel de 16,5% la finalul lui septembrie. Cred ca majorarea de capital a fost deja aprobata de Consiliul de Supraveghere si de Viena", a declarat Cinteza. "Pot sa va spun ca Volksbank Romania nu are probleme. Pe noi ne-au informat, saptamana trecuta, autoritatile de supraveghere din Austria, cu privire la situatia dificila a bancii-mama, din cauza provizioanelor mari datorate creditelor restante. Nu ne-au spus ca ar fi sub supraveghere speciala", a adaugat Cinteza.

Potrivit reprezentantului BNR, banca se plaseaza in prezent la un nivel de capital de 377 milioane lei, urmand astfel, prin noua majorare, sa-si creasca de peste trei ori capitalul social.

Volksbank Romania isi menţine strategia si continua activitatea de creditare

Volksbank Romania nu isi va schimba strategia, agreata cu Consiliul de Administratie al Volksbank International cu 6 luni in urma, si va continua activitatea de creditare, a anuntat banca marti, ca reactie la informatiile din presa austriaca referitor la problemele cu care se confrunta banca-mama. "Volksbank Romania nu intentioneaza sa concedieze personal si nu va inchide sucursale. Vom reloca anumite unitati pe criterii economice, in conditiile in care proprietarii spatiilor comerciale in care Volksbank Romania isi desfasoara activitatea nu vor accepta renegocierea contractelor de chirie", se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Pe aceasi tema, presedintele bancii, Gerald Schreiner, incerca astazi sa linisteasca presa si populatia alarmata de presa austriaca si afirma: "Am avut sedinte ale Consiliului de Supraveghere si in septembrie si in decembrie, unde s-a aprobat majorarea capitalului cu 200 de milioane de euro. Acum depinde de actionari cand vor implementa aceasta decizie, dar presupun ca va fi in februarie", a spus Schreiner.

Ziarul austriac Die Presse a relatat marti dimineata ca banca centrala si autoritatile de supraveghere austriece au pus grupul Oesterreichische Volksbanken sub monitorizare si i-au cerut o noua strategie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos