BNR a retras din circulatie 96% din bancnotele vechi

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a retras, pana la 15 decembrie, 96% din bancnotele emise inainte de denominarea leului, astfel ca se mai afla in circulatie, cu doua saptamani inainte de termenul dupa care vor mai fi valabile doar noile bancnote, 33 de milioane de cupiuri vechi. Banca centrala a retras 771 milioane de bancnote,

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a retras, pana la 15 decembrie, 96% din bancnotele emise inainte de denominarea leului, astfel ca se mai afla in circulatie, cu doua saptamani inainte de termenul dupa care vor mai fi valabile doar noile bancnote, 33 de milioane de cupiuri vechi.

Banca centrala a retras 771 milioane de bancnote, astfel ca vechea emisiune monetara reprezenta aproximativ 6 % din valoarea numerarului aflat in afara sistemului bancar, se arata intr-un comunicat de presa al BNR.

Denominarea leului, cu incepere de la 1 iulie 2005, a vizat taierea a patru zerouri din coada monedei nationale, astfel ca un leu nou valoreaza 10.000 de lei vechi.
incepand cu 1 ianuarie 2007, vechile insemne monetare nu vor mai putea fi utilizate ca mijloace legale de plata, dar vor putea fi preschimbate la unitatile bancare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos