BNR a majorat dobanzile la rezervele in lei si le-a diminuat pe cele la dolari

BNR a majorat dobanzile la rezervele in lei si le-a diminuat pe cele la dolari

Banca Naţională a României (BNR) a majorat dobânzile bonificate pentru rezervele minime obligatorii constituite de băncile comerciale în lei şi le-a diminuat pe cele la dolari, menţinându-le, în acelaşi timp, pe cele la euro. Astfel, dobânzile pentru rezervele constituite în lei au crescut cu 0,45 puncte procentuale, la 3,05%, iar cele la dolari au scăzut

Banca Naţională a României (BNR) a majorat dobânzile bonificate pentru rezervele minime obligatorii constituite de băncile comerciale în lei şi le-a diminuat pe cele la dolari, menţinându-le, în acelaşi timp, pe cele la euro. Astfel, dobânzile pentru rezervele constituite în lei au crescut cu 0,45 puncte procentuale, la 3,05%, iar cele la dolari au scăzut cu acelaşi cuantum, la 0,85%. Pentru rezervele în euro, dobânzile s-au menţinut la 1,25%. 

Potrivit normelor BNR, băncile comerciale sunt obligate să constituie rezerve de minimum 40% din pasivele în valută şi 20% din resursele atrase în lei pentru o perioadă mai mică de doi ani sau în cazul pasivelor cu clauză de rambursare anticipată.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos