BNR a dat unda verde Millennium BCP

BNR a dat unda verde Millennium BCP

Este certitudine: Millennium BCP vine in Romania. Ziarul Financiar anunta ca surse bancare au declarat pentru Mediafax ca cea mai mare banca listata la bursa din Portugalia a primit de la Banca Nationala a Romaniei, in luna decembrie a anului trecut, autorizatia pentru constituirea unei filiale in Romania. Potrivit legii bancare, in termen de doua

Este certitudine: Millennium BCP vine in Romania. Ziarul Financiar anunta ca surse bancare au declarat pentru Mediafax ca cea mai mare banca listata la bursa din Portugalia a primit de la Banca Nationala a Romaniei, in luna decembrie a anului trecut, autorizatia pentru constituirea unei filiale in Romania. Potrivit legii bancare, in termen de doua luni de la primirea aprobarii de constituire, Millennium va prezenta Bancii Nationale documentele care atesta constituirea legala a bancii, in vederea obtinerii autorizatiei de functionare. Dupa acest pas, Banca Centrala va decide cu privire la autorizarea functionarii bancii in termen de cel mult patru luni de la data primirii documentelor. De asemenea, cei de la Millennium l-au cooptat in echipa pentru Romania pe Dan Sandu, fost vicepresedinte la Citibank Romania, care va conduce, cel mai probabil, noua institutie de credit.

Dupa ce a ratat la mustata cumpararea BCR, banca a depus inca din toamna o cerere de autorizare la Banca Nationala. Presedintele Millennium BCP – Paulo Teixeira Pinto – a anuntat atunci in cadrul unei conferinte de presa prilejuita de anuntarea rezultatelor financiare ale bancii pe primul semestru 2006, ca spera sa obtina pana la finalul anului autorizarea de functionare pe piata bancara din Romania. "Vrem sa lansam o banca in Romania. Am inaintat deja autoritatilor romane un dosar cu toate detaliile proiectului bancii noastre", a precizat atunci P. Teixeira Pinto. Investitia celor de la Millennium se anunta foarte importanta, intrucat surse de pe piata bancara vorbesc despre 100 de sucursale deschise in cursul primului an de activitate. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos