BNP Paribas anunta ca nu va face o oferta pentru Societe Generale

BNP Paribas anunta ca nu va face o oferta pentru Societe Generale

Cea mai mare banca listata din Franta, BNP Paribas, a anuntat miercuri ca a decis sa nu ia in calcul o preluare a concurentei Societe Generale (SocGen), care a fost grav afectata de un scandal de frauda, relateaza Reuters. "Date fiind zvonurile insistente, BNP Paribas vrea sa clarifice faptul ca a incetat sa ia in

Cea mai mare banca listata din Franta, BNP Paribas, a anuntat miercuri ca a decis sa nu ia in calcul o preluare a concurentei Societe Generale (SocGen), care a fost grav afectata de un scandal de frauda, relateaza Reuters.

"Date fiind zvonurile insistente, BNP Paribas vrea sa clarifice faptul ca a incetat sa ia in considerare o fuziune cu Societe Generale", arata un comunicat al BNP Paribas.

In ianuarie, BNP a anuntat ca este interesata de SocGen. Aceasta din urma devenise vulnerabila in fata unei oferte de preluare, dupa ce anuntase o pierdere de 4,9 miliarde euro (7,75 miliarde dolari), puse pe seama unor tranzactii frauduloase efectuate de unul dintre traderi.

Cu toate acestea, BNP a anuntat miercuri ca actualele conditii nu sunt potrivite pentru incheierea unui acord.

BNP a mai specificat ca este in continuare bine plasata pentru a continua sa isi dezvolte afacerile si ca se va concentra pe afacerile bancare de retail, banca de investitii si pe serviciile de gestiune a activelor.

"In actualele conditii de piata, in care activitatea multor banci este restrictionata, BNP Paribas beneficiaza de o pozitie puternica de capital, ce ii permite sa isi sustina clientii si dezvoltarea economica", mai mentioneaza comunicatul.

In 1999, SocGen a evitat o oferta de preluare inaintata de BNP Paribas. De atunci, au existat speculatii persistente in piata in legatura cu fuziune intre cele doua banci.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos