Biroul de Credit va da, din februarie, note pentru clientii bancilor

Biroul de Credit va da, din februarie, note pentru clientii bancilor

Biroul de Credit si Fair Isaac Corporation, lider in furnizarea de tehnologie de analiza si management decizional, au incheiat un acord pe mai multi ani referitor la furnizarea recunoscutei tehnologii de scoring FICO pentru a ajuta creditorii din Romania sa evalueze mai precis riscul de creditare, sa sustina decizia de creditare si sa creasca profitabilitatea.

Biroul de Credit si Fair Isaac Corporation, lider in furnizarea de tehnologie de analiza si management decizional, au incheiat un acord pe mai multi ani referitor la furnizarea recunoscutei tehnologii de scoring FICO pentru a ajuta creditorii din Romania sa evalueze mai precis riscul de creditare, sa sustina decizia de creditare si sa creasca profitabilitatea. Integrarea scorului in aplicatia Biroului de Credit va fi asigurata de Siveco Romania, iar noul produs va fi lansat la sfarsitul acestei luni.

FICO Score aplica tehnologia de scoring in domeniul riscului de credit pentru clasificarea consumatorilor in functie de comportamentul financiar al acestora. FICO Score (un numar de la 300 la 850) exprima probabilitatea ca un debitor sa ramburseze creditul, cu cat scorul e mai mare, cu atat si probabilitatea de a-si plati ratele la timp este mai mare. Conceput sa fie utilizat indiferent de natura biroului de credit sau de tara in care o astfel de institutie functioneaza, FICO Score reprezinta un standard international pentru managementul riscului de credit asociat persoanelor fizice. Tehnologia Fair Isaac, care pune in valoare modelul de scoring, permite implementarea rapida a acestuia in orice tara unde exista un birou de credit.

"FICO Score de la Biroul de Credit va ajuta Participantii sa obtina din baza noastra de date informatii cu o valoare predictiva ridicata>, declara Serban Marian Epure, directorul general al Biroului de Credit.< Prin combinarea scorului cu informatiile din cererea de credit si cu scoring-ul intern pe care unii dintre ei il folosesc, clientii nostri vor putea evalua riscul de creditare asociat persoanelor fizice cu un grad de precizie semnificativ crescut. Le va permite totodata sa-si adapteze ofertele de credit la profilul de risc al consumatorului si sa isi creasca astfel gradul de penetrare a pietei in mod controlat, informat si flexibil. Scorul va aduce beneficii si pentru persoanele fizice, deoarece Participantii in Sistemul Biroului de Credit vor creste astfel rapiditatea si calitatea deciziei de creditare, cu efect asupra calitatii serviciului si costului creditului", a explicat Serban Epure, directorul general al Biroului de Credit, intr-un comunicat de
presa emis de institutie.

"Scorul va fi transmis electronic, impreuna cu Raportul de Credit si va contine, pe langa numarul cuprins in intervalul 300-850, si un numar de asa numite coduri-motiv, care vor indica motivele care au influentat scorul persoanei respective. Principalele elemente de care scorul va tine cont sunt istoria de plata si datoria curenta", a mai precizat pentru ziarul Ziua seful Biroului de Credit. Potrivit domniei sale, proportia in care scoring-ul va contribui la o decizie de creditare este stabilita de fiecare participant, asa cum se intampla si in prezent in cazul Raportului de Credit, in functie de prevederile normelor interne.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos