Biroul de Credit a intrat in colimatorul Protectiei Consumatorilor

Biroul de Credit a intrat in colimatorul Protectiei Consumatorilor

Dupa ce ani la rand a primit numeroase plangeri din partea clientilor bancilor comerciale, care au fost inscrisi pe lista neagra a Biroului de Credit, cu datorii extrem de mici despre care nici macar nu stiau, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor trimite sageti otravite catre organismul infiintat de institutiile de credit pentru a se apara

Dupa ce ani la rand a primit numeroase plangeri din partea clientilor bancilor comerciale, care au fost inscrisi pe lista neagra a Biroului de Credit, cu datorii extrem de mici despre care nici macar nu stiau, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor trimite sageti otravite catre organismul infiintat de institutiile de credit pentru a se apara de rau-platnici. Presedintele ANPC, Marian Zlotea, a anuntat ca va initia convorbiri cu reprezentantii Biroului de Credit pentru ca datornicii care figureaza cu sume de 10-30 de lei deja achitate sa fie scosi din baza de date, dupa o perioada mai scurta decat cei cinci ani prevazuti prin lege.

„Din cei peste 1,5 milioane de romani cuprinsi in baza de datornici a Biroului de Credit, un numar semnificativ au avut restante mici, de pana la 30 lei, suma de care uneori cetateanul a uitat, reprezentand, poate, o dobanda. Am stabilit deja consultari cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor pentru a discuta si despre intocmirea unor contracte de creditare mai explicite pentru consumator. ANPC va verifica respectarea prevederilor legale privind incheierea contractelor de credit pentru persoane fizice” a precizat Marian Zlotea, citat de Rompres. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos