Bilantul Bancpost pe 2010

Bilantul Bancpost pe 2010

Grupul financiar elen EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a obtinut anul trecut un profit net de 15,8 milioane euro din operatiunile din Romania, fata de o pierdere de 8,3 milioane euro in 2009, scrie Ziarul Financiar. Rezultatele anuntate de grup la Atena sunt calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS). Activele au scazut cu 4,6%

Grupul financiar elen EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a obtinut anul trecut un profit net de 15,8 milioane euro din operatiunile din Romania, fata de o pierdere de 8,3 milioane euro in 2009, scrie Ziarul Financiar. Rezultatele anuntate de grup la Atena sunt calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS). Activele au scazut cu 4,6% si au ajuns la 5,35 miliarde euro, in principal din cauza restrangerii portofoliului de credite.
Soldul imprumuturilor acordate s-a redus cu 2,7%, banca avand in decembrie 2010 un portofoliu de credite de 3,3 miliarde euro. Potrivit Ziarul Financiar, depozitele atrase de la clientela au crescut insa cu 5,8%, pana la 1,86 miliarde euro, in conditiile in care banca a platit dobânzi peste media pietei, in încercarea de a-si reduce dependenta financiara fata de grup. Pe de alta parte, veniturile operationale au scazut cu 3,2% anul trecut, pana la 309 milioane euro, in timp ce cheltuielile operationale s-au redus cu mai mult de 10%, ajungand la 162,5 milioane euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos