Bicicletele si trotinetele sistemului financiar vor fi echipate cu casca de la BNR

Bicicletele si trotinetele sistemului financiar vor fi echipate cu casca de la BNR

La Banca Nationala a Romaniei, oficialii s-au obisnuit cu masinile de mare tonaj (bancile!). Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, a realizat o analogie intre institutiile financiare nebancare si mijloacele de transport "usoare" … In opinia sa, IFN-urile nu pot fi decat motociclete, biciclete, trotinete. In completare, guvernatorul Mugur Isarescu a declarat ca reglementarea IFN-urilor contribuie la siguranta

La Banca Nationala a Romaniei, oficialii s-au obisnuit cu masinile de mare tonaj (bancile!). Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, a realizat o analogie intre institutiile financiare nebancare si mijloacele de transport "usoare" … In opinia sa, IFN-urile nu pot fi decat motociclete, biciclete, trotinete. In completare, guvernatorul Mugur Isarescu a declarat ca reglementarea IFN-urilor contribuie la siguranta acestor societati. "In Europa, copiii care merg pe bicicleta au pe cap o casca de protectie", a precizat seful BNR.

Seminarul "Legislatia privind leasingul si alte institutii financiare nebancare", organizat de revista "Finante si Afaceri" la Banca Nationala a Romaniei a starnit interesul multor jucatori de pe piata leasing-ului care s-au inghesuit in sala Mitita Constantinescu pentru a asculta dezbaterile pe marginea viitorului IFN-urilor.

Interesant este faptul ca daca pana in prezent oficialii societatilor de leasing si ale societatilor de creditare se imbulzeau sa blameze reglementarea pietei de profil de catre autoritati, prin trecerea IFN-urilor sub palaria BNR, la acest seminar toata lumea era incantata de aceasta perspectiva. Chiar si presedintele Comisiei de Buget, Finante, Banci din Senat, Varujan Vosganian, a observat aceasta schimbare de situatie: "Ma mira bucuria si entuziasmul de care dati dovada cu totii fata de reglementarea pietei societatilor financiare nebancare".

Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu s-a tinut de sotii inca de la inceputul alocutiunii sale, atunci cand, observand ca slide-urile prezentarii intarzie sa apara pe ecran a glumit: "Probabil ca acest echipament a fost cumparat in leasing!". 

Mai apoi a specificat ca Banca Nationala nu poate supraveghea numai masini de mare tonaj (n.r. – aici se referea bineinteles la banci!)… "Mai supraveghem si motociclete, biciclete, trotinete", a subliniat Florin Georgescu.

L-a completat Mugur Isarescu, care a adaugat ca Banca Nationala le poate oferi institutiilor financiare nebancare prin reglementarea pietei casca de protectie, incercand astfel sa raspunda la intrebarea daca nu cumva aceasta reglementare nu inseamna de fapt  o supra-reglementare.

A intervenit si Varujan Vosganian pentru a atrage atentia ca la motociclete, biciclete si trotinete nu este nevoie de centura de siguranta.

Principalul mesaj transmis de Mugur Isarescu reprezentantilor institutiilor financiare nebancare a fost ca reglementarea va insemna evitarea momentelor de criza si asigurarea unei concurente loiale si corecte. "Prin dialogul pe care l-am initiat acum urmarim sa nu sarim calul cu reglementarea", a subliniat guvernatorul BNR.

Florin Georgescu a anuntat ca Banca Nationala va propune Parlamentului un amendament la Legea privind institutiile financiare nonbancare. Prin acest amendament urmeaza sa fie prelungit termenul de sase luni obligatoriu pentru indeplinirea cerintelor de capital minim, de 200.000 de euro, pentru aceste companii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos