BERD ar putea finanta cu 50 mil.euro proiectele fondului North Real Estate, inclusiv din Romania

BERD ar putea finanta cu 50 mil.euro proiectele fondului North Real Estate, inclusiv din Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea participa cu cel mult 50 milioane euro la fondul britanic de investitii imobiliare North Real Estate Opportunities Fund, care vizeaza proiecte in mai multe state din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania. Participatia BERD nu va putea reprezenta mai mult de 25% din actiunile fondului,

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea participa cu cel mult 50 milioane euro la fondul britanic de investitii imobiliare North Real Estate Opportunities Fund, care vizeaza proiecte in mai multe state din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania. Participatia BERD nu va putea reprezenta mai mult de 25% din actiunile fondului, potrivit unui anunt al institutiei financiare internationale.

Fondurile vor fi utilizate pentru achizitia, dezvoltarea, renovarea si administrarea de proprietati imobiliare in special din Romania, Bulgaria, Ucraina si Moldova. Fondul ar putea realiza investitii strategice in Serbia, Croatia, Macedonia, Kazahstan, Georgia si Muntenegru.

North Real Estate Opportunities Fund este administrat de catre North Asset Management International, o companie de investitii inregistrata in Guernsey. Fondul detine doua centre comerciale in Romania. Unul este situat in Suceava si va fi deschis in luna aprilie a anului 2008. iar celalalt, in Sibiu, a fost deja finalizat.

La Suceava, North Real Estate Opportunities Fund va investi aproximativ 60 milioane de euro pentru dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafata de circa 55.000 de metri patrati, pe fostul amplasament al unei fabrici de mobila.

La Sibiu, fondul a achizitionat centrul comercial European Retail Park Sibiu, pentru aproximativ 83 milioane de euro, dezvoltat de compania BelRom, deschis in noiembrie 2006.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos