BERD acorda 40 milioane euro pentru adaptarea firmelor mici din Romania la normele UE

BERD acorda 40 milioane euro pentru adaptarea firmelor mici din Romania la normele UE

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) vrea sa acorde bancilor din Romania unimprumut de cel mult 40 milioane euro, pe care acestea sail acorde la randul lor firmelor mici din sectorul industrial pentru a se adapta la conditiile impuse de Uniunea Europeana (UE), a anuntat BERD. Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din sectorul industrial

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) vrea sa acorde bancilor din Romania unimprumut de cel mult 40 milioane euro, pe care acestea sail acorde la randul lor firmelor mici din sectorul industrial pentru a se adapta la conditiile impuse de Uniunea Europeana (UE), a anuntat BERD.

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din sectorul industrial ar urma sa foloseasca aceste fonduri pentru a-siimbunatati conditiile de functionare astfelincat saintruneasca standardele impuse de Uniunea Europeana pe partea de mediu, sanatate si protectia muncii si calitatea produselor.

La proiectul BERD se vor adauga fonduri de 10,2 milioane euro din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei pentru cooperare tehnica si pentru bonificarea intermediarilor, precum institutiile de creditare.

Proiectul BERDisi propune sa genereze efecte pozitivein ce privesteimbunatatirea standardelor de conducere si restructurare a companiilor si sa sporeasca experienta firmelor mici si mijlocii si bancilor participantein ceea ce priveste respectarea noilor standarde de mediu. De asemenea, firmele si-ar putea spori capacitatea de aintari protectia mediului, sanatatea si siguranta angajatilor si calitatea produselor.

Expertii BERD considera ca modelul de intermediere financiara s-a dovedit un succes, atragand un mare numar de sub-creditoriin sectorul industrial, ceea ce a sporit impactul fondurilor acordate.

Bancile propuse pentru a participa la proiectul BERD sunt cele mai mari de pe piata romaneasca, BCR si BRD, care sunt deja clienti ai institutiei si au implementat cu succes perocedurile BERD de mediu pentru intermedierea financiara.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos