BEI si BCR sprijina proiectele IMM-urilor, companiilor cu o capitalizare de piata medie si ale municipalitatilor din Romania

BEI si BCR sprijina proiectele IMM-urilor, companiilor cu o capitalizare de piata medie si ale municipalitatilor din Romania

Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Comerciala Romana S.A. (BCR) semneaza un acord de creditare de 50 milioane euro, pentru finantarea proiectelor care urmeaza a fi derulate de catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), companiile cu o capitalizare de piata medie si entitatile publice din Romania. Imprumutul BEI va fi utilizat pentru co-finantarea proiectelor

Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Comerciala Romana S.A. (BCR) semneaza un acord de creditare de 50 milioane euro, pentru finantarea proiectelor care urmeaza a fi derulate de catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), companiile cu o capitalizare de piata medie si entitatile publice din Romania.

Imprumutul BEI va fi utilizat pentru co-finantarea proiectelor care contribuie la dezvoltarea regionala si la productivitatea IMM-urilor si a companiilor cu o capitalizare de piata medie din sectorul industrial si cel al serviciilor in Romania. Investitiile IMM-urilor, care vizeaza eficienta energetica, vor primi, totodata, asistenta sub forma de grant-uri din partea Comisiei Europene (CE), in baza Oportunitatii privind Facilitatea de Finantare a IMM-urilor pentru Eficienta Energetica, care prevede cooperarea intre BEI si CE, in vederea reducerii emisiilor de CO2 in constructii si industrie.

Dl. Plutarchos Sakellaris, Vice-presedintele BEI responsabil pentru Romania, a declarat: “Fondurile BEI vor imbunatati accesul la finantarea pe termen lung acordata IMM-urilor, companiilor cu o capitalizare de piata medie si municipalitatilor. Aceasta va contribui la intarirea competitivitatii in Romania, deoarece aceste companii formeaza coloana vertebrala a economiei tarii si vor crea un numar semnificativ de locuri de munca, in special oportunitati noi de angajare, generand, totodata, un procent substantial din PIB”.

Acest imprumut se inscrie in prioritatile BEI care vizeaza sprijinirea IMM-urilor europene pentru diminuarea efectelor crizei financiare. In acest scop, BEI isi uneste fortele cu institutii financiare puternice, precum BCR, care cunosc piata locala si au printre clienti IMM-uri, companii cu o capitalizare de piata medie si entitati publice. Imprumutul va contribui la succesul cooperarii dintre BEI si BCR. Banca a mai acordat, anterior, Bancii Comerciale Romane, doua linii de credit, pentru a sprijini in mod indirect proiecte IMM de mai mica anvergura.

Dl. Wolfgang Schoiswohl, Vice-presedintele Corporate Banking BCR, a declarat: “Acordul BCR cu BEI se transforma in imprumuturi pentru economia reala. Din sursele BEI, BCR a finantat companii din sectoare precum agricultura, productie, turism sau transporturi. Alaturi de BEI, BCR furnizeaza finantare accesibila pentru a sprijini investitiile, sporirea productivitatii si crearea de locuri de munca intr-un mediu economic dificil. Cooperarea noastra de succes sprijina, totodata, absorbirea fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana, avand in vedere ca mai mult de 75% din fondurile BEI sunt alocate pentru proiecte dezvoltate cu finantare UE”.

Din 2000, BCR a fost implicat in sprijinirea IMM-urilor, pentru dezvoltarea unor proiecte viabile prin scheme competitive de finantare, impreuna cu parteneri internationali. BCR a finantat pana in prezent peste 10.000 de astfel de proiecte, pentru care valoarea co-finantarii trece de 1 miliard de euro.

Context

Banca Europeana de Investitii este o institutie din Uniunea Europeana care ofera servicii de creditare de lunga durata si este detinuta de statele membre ale Uniunii Europene. Banca ofera finantare pe termen lung pentru investitii solide, spre a contribui la obiectivele politicii Uniunii Europene, se fac.

BCR membra a Erste Group, ofera o gama completa de servicii financiare, printr-o retea de 48 de centre de afaceri corporate si 668 de sucursale si agentii retail. BCR este banca numarul 1 in Romania din punct de vedere al activelor (cu o valoarea de peste 17 milioane euro), banca numarul 1 conform numarului de clienti si banca numarul 1 pentru segmentele de creditare si economisire.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos