BCR vrea o dublare a numarului de carduri de credit anul acesta

BCR vrea o dublare a numarului de carduri de credit anul acesta

Cea mai mare banca din Romania si-a propus pentru anul acesta o adevarata „ofensiva” pe piata cardurilor de credit, avand ca tinta dublarea numarului de astfel de produse, de la aproximativ 190.000 cat detinea la sfarsitul anului trecut. Obiectivul este unul ambitios, in conditiile in care anul trecut numarul de carduri de credit din portofoliul

Cea mai mare banca din Romania si-a propus pentru anul acesta o adevarata „ofensiva” pe piata cardurilor de credit, avand ca tinta dublarea numarului de astfel de produse, de la aproximativ 190.000 cat detinea la sfarsitul anului trecut. Obiectivul este unul ambitios, in conditiile in care anul trecut numarul de carduri de credit din portofoliul bancii a avansat cu 6%. Igor Zganjer, directorul diviziei de carduri din cadrul BCR, spune ca anul acesta banca va pune accent pe educarea clientilor referitor la utilizarea cardului la POS, intelegerea de catre acestia a conceptului de card de credit, cu toate avantajele si posibilitatile de utilizare pe le implica acesta, imbunatatirea calitatii serviciilor pe cardul de credit si a beneficiilor acordate de acest produs.

Oficialul BNR arata ca un aport important in cresterea numarului utilizatorilor de carduri si tranzactiilor la POS o au beneficiile acordate clientilor. Banca a demarat la inceputul lui decembrie anul trecut o campanie in acest sens, in cadrul careia acorda un bonus de 0,6% din suma platita cu cardul, inregistrand deja o crestere cu 33% a volumului tranzactiilor cu cardul la comerciant in primele doua luni ale campaniei, peste estimarile initiale.

De asemenea, Igor Zganjer arata ca impactul crizei asupra evolutiei pietei cardurilor din Romania va fi unul minim. In acest sens, oficialul BCR da exemplul Turciei, unde piata cardurilor a cunoscut o crestere foarte mare in 2003-2005, perioada in care economia turceasca a inregistrat o contractie. Pentru anul acesta, Zganjer estimeaza o crestere a pietei cardurilor in Romania de 30%, ritm similar cu cel din 2008, iar BCR va inregistra un avans mai rapid decat al pietei. Cota de piata estimata de catre banca pe segementul cardurilor este de 20%.

Pe total, portofoliul BCR cuprinde peste 2,5 mil. de carduri, dintre care 2,3 mil. de debit, in crestere cu 7% fata de anul anterior. Numarul de tranzactii a ajuns la sfarsitul lui 2008 la 51 mil., in crestere cu 11%, in timp ce volumul era de 16,5 miliarde lei, cu 33% mai mare decat anul anterior. Anul trecut, volumul tranzactiilor prin POS-urile BCR s-a ridicat la un miliard lei, in crestere cu 56% fata de 2007, comparativ cu un volum de 15,3 miliarde lei prin ATM-uri, in crestere cu 29%. Ca functionare, ATM-urile BCR aveau, in decembrie 2008, o disponibilitate de 94,67%, iar la nivel de retea, ponderea ATM-urilor indisponibile a fost de 3-4%.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos