BCR vrea in acest an 500.000 de clienti pentru pachetul de cont curent

BCR vrea in acest an 500.000 de clienti pentru pachetul de cont curent

BCR si-a propus sa-si dubleze, pana la sfarsitul acestui an, numarul de clienti utilizatori ai pachetului de cont curent si sa ajunga la 500.000 de clienti. Banca a vandut 250.000 de pachete de cont curent, in mai putin de un an de la lansarea acestui produs pe piata, iar in prezent are un numar de

BCR si-a propus sa-si dubleze, pana la sfarsitul acestui an, numarul de clienti utilizatori ai pachetului de cont curent si sa ajunga la 500.000 de clienti. Banca a vandut 250.000 de pachete de cont curent, in mai putin de un an de la lansarea acestui produs pe piata, iar in prezent are un numar de 267.874 de clienti. Pentru anul viitor, reprezentantii BCR estimeaza ca numarul de utilizatori ai pachetului de cont curent va fi de aproximativ 900.000 de persoane. ”Viteza de crestre nu va ramane acceasi, insa tinand cont de faptul ca produsul isi dovedeste utilitatea si avem o baza mare de clienti, estimam ca anul viitor vom atrage inca 400.000 de clienti, care vor accesa acest produs”, a declarat directorul executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail al BCR, Sorin Mititelu. El a precizat ca 80% din utilizatorii pachetului de cont curent sunt clienti vechi ai bancii.

Potrivit domniei sale, la inceput a existat o perioada dificila in privinta acceptarii acestui produs, in primul semestru de la lansare s-au vandut doar 35.192 de pachete de cont curent, insa pe parcurs romanii au inteles avantajele pe care il ofera pachetul de cont curent. La sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2008, banca avea 200.946 de clienti pentru contul curent, in crestere de la 94.899 de clienti la sfarsitul lunii martie a acestui an. ”Faptul ca mai mult de un sfert de milion de romani beneficiaza deja de pachetul de cont curent BCR arata clar ca oamenii inteleg si se bucura de avantajele serviciilor integrate. Totodata, dovedeste ca romanii agreaza posibilitatea de a lucra cu banca de la distanta, pe canale electronice precum Click 24 Banking si Alo 24 Banking, care sunt mai comode si mai simplu de utilizat”, a  mai subliniat Mititelu. El a mentionat ca dupa lansarea, in iulie, a serviciului 24 Banking BCR, 18,06% dintre clientii care au cumparat un pachet de cont curent si-au activat tranzactiile, ponderea acestora crescand la 42,49% in august si la aproximativ 60% in septembrie.

Cei mai multi utilizatori ai pachetului de cont curent provin din Bucuresti – 23,25%, acestia sunt urmati de clientii din sud-estul tarii cu 17,09%, cei din nord-vest au o pondere de 16,55%, cei din centru-nord de 15,47%, utilizatorii din nord-est – 14,88%, iar cei din sud-vest – 12,76%. Persoanele cu varste cuprinse intre 30 si 40 ani sunt cele mai interesate de acest produs, reprezentand 33,16% din totalul posesorilor pachetului de cont curent, fiind urmati de clientii cu varste sub 30 de ani, cu o cota de 24,38%, cei de 40-50 ani – 22,29% si cei de peste 50 de ani -20,17%. Barbatii au cumparat cele mai multe pachete de contruri curente, in proportie de 58,56%, restul fiind atrase de femei.

Potrivit unui raport realizat de GfK Customer Research, clientii BCR utilizeaza cu preponderenta cardul de debit, cu o pondere de 41%, urmat de contul curent in lei – 35%, creditul pentru nevoi personale – 27%, cardul de credit – 16%, in timp ce descoperitul de cont are o pondere de doar 4%.

Pachetul de cont curent a fost lansat de BCR  la sfarsitul lunii septembrie 2007. Produsul se adreseaza clientilor care incaseaza salariile in contul curent BCR, celor care solicita credite de la banca, dar si clientilor activi. Acest produs poate fi accesat in doua variante – Esential si Esential Plus si include: un cont curent cu card de debit atasat, overdraft, serviciul operatiuni prin canale alternative (internet sau telefon), extras de cont trimis prin posta si card de credit – in varianta plus. Totodata, optional, clientii pot solicita standing order, direct debit, plata facturilor ATM, transferuri automate de sume din contul curent in contul de economii. Pachetul este cu peste 40% mai ieftin decat produsele si serviciile achizitionate separat. In varianta Esential costul pachetului este de 3,99 lei, iar in variant Esential Plus 6,99 lei.  

BCR are in prezent in jur de cinci milioane de clienti persoane fizice care au conturi deschise la banca, dintre acestia 3,5-4 milioane fiind clienti activi.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos