BCR vrea 18% din piata cardurilor de credit pana la sfarsitul anului

BCR vrea 18% din piata cardurilor de credit pana la sfarsitul anului

Portofoliul de carduri de credit al BCR a ajuns la sfarsitul primului semestru din 2008 la 190.000, in cresterea cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit calculelor bancii, aceasta detine o cota de 15,6% din piata cardurilor de credit, de la 13,27% in iunie 2007. „Ne-am propus ca pana la sfarsitul anului

Portofoliul de carduri de credit al BCR a ajuns la sfarsitul primului semestru din 2008 la 190.000, in cresterea cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit calculelor bancii, aceasta detine o cota de 15,6% din piata cardurilor de credit, de la 13,27% in iunie 2007. „Ne-am propus ca pana la sfarsitul anului sa ajungem la o cota de 18% pe segmentul cardurilor de credit”, a aratat Igor Zganjer, directorul executiv al Directiei Carduri din BCR.

Numarul de carduri BCR la jumatatea anului era de 2,4 milioane, dintre care 2,23 milioane carduri de debit. Aceste carduri au generat 4,4 milioane de tranzactii, numar in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul tranzactiilor era la jumatatea anului de 1,5 miliarde lei, inregistrand o crestere de 40%. Tranzactiile la POS au urcat si ele cu 27%, pana la 420.000, valoarea acestora fiind de 84 milioane lei, in crestere cu aproape 70% fata de iunie 2007. „Partea leului” o au in continuare tranzactiile la bancomate, cu 6,6 milioane (+ 11% fata de semestrul I din 2007), generand un volum de 1,33 miliarde lei (+ 33%).

„BCR este lider pe piata cardurilor, avand cea mai mare retea de ATM si POS din Romania si cele mai multe carduri active”, precizeaza oficialii bancii. In prezent, numarul de POS-uri BCR a depasit 1.600, iar cel al bancomatelor este de peste 14.000. Pe segmentul cardurilor de credit, in schimb, estimat de BCR la putin peste 1,2 milioane de carduri, lideri sunt Credit Europe Bank si Raiffeisen Bank. Credit Europe Bank a anuntat de curand ca a depasit pragul de 300.000 de carduri de credit emise, iar portofoliul celor de la Raiffeisen se invarte in jurul aceleeasi cifre.

Cota de piata a BCR pe piata cardurilor a scazut la jumatatea lui 2008 fata de perioada similara din 2007, la aproape 21%. Pe tranzactii la POS, cota de piata a avut o evolutie pozitiva, urcand la 20,3% ca volum si 18,1% ca numar. In schimb, cota de piata a BCR pe volumul si numarul de tranzactii la ATM-uri s-a redus semnificativ, la 23,3%, respectiv 17,4%.

„Ne concentram pe calitate si pe cresterea volumului tranzactiilor”, a aratat Igor Zganjer. Acesta arata ca numarul de carduri noi nu mai reprezinta pentru BCR un obiectiv de prim rang, eforturile fiind orientate catre imbunatatirea serviciilor oferite de banca utilizatorilor de carduri.

Un pas in aceasta directie a fost facut astazi, BCR intruducand doua noi facilitati pentru detinatorii de carduri. De acum inainte, acestia isi pot modifica la bancomat PIN-ul, ceea ce asigura un plus de confort si securitate a tranzactiilor viitoare cu cardul. „Cand nu mai am incredere in PIN-ul cardului pot foarte usor sa il schimb la orice ATM al bancii”, a explicat Zganjer. Tot de azi, posesorii cardurilor de credit emise de banca pot obtine un extras de cont al cardului de la oricare bancomat BCR.

Aceste servicii sunt gratuite. „In viitor vom discuta si despre preturile lor, insa acum vrem ca utilizatorii de carduri sa se familiarizeze cu ele”, a precizat oficialul BCR. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos