BCR va primi 100 milioane euro de la BERD pentru sustinerea IMM-urilor

BCR va primi 100 milioane euro de la BERD pentru sustinerea IMM-urilor

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a analizat, in prima faza, un imprumut de pana la 100 milioane euro pentru BCR, destinat finantarii firmelor mici si mijlocii, a anuntat luni BERD. Conceptul proiectului de finantare a fost avizat si urmeaza o analiza finala din partea BERD. Proiectul de finantare prevede acordarea imprumutului intr-o singura

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a analizat, in prima faza, un imprumut de pana la 100 milioane euro pentru BCR, destinat finantarii firmelor mici si mijlocii, a anuntat luni BERD. Conceptul proiectului de finantare a fost avizat si urmeaza o analiza finala din partea BERD. Proiectul de finantare prevede acordarea imprumutului intr-o singura transa catre BCR, care va folosi banii pentru finantari pe termen mediu si lung catre firme private pentru productie, investitii, comert, servicii si necesar de capital de lucru, potrivit anuntului institutiei financiare. BERD subliniaza ca, in prezent, creditarea IMM-urilor este limitata in Romania, iar punerea la dispozitie a unor fonduri pentru acordarea de finantari pe termen scurt, mediu si lung s-ar adauga implementarii cu succes a altor linii de credit acordate in trecut BCR de catre BERD. "Sustinerea cresterii BCR va intari, de asemenea, sectorul bancar in conditiile actualei crize mondiale", se spune in anuntul BERD.

Portofoliul de credite acordate IMM-urilor si microintreprinderilor de catre BCR insuma 2,6 miliarde euro la finalul anului trecut, potrivit datelor neauditate, cota de piata a bancii pe acest segment fiind de peste 20%, potrivit BERD. BCR, cea mai mare banca de pe piata romaneasca dupa active, este subsidiara a Erste Bank din Austria si are peste 4,5 milioane de clienti, persoane fizice si firme. BCR trebuie sa respecte in continuare procedurile de mediu ale BERD, care presupun, printre altele, transmiterea de raportari de mediu si sociale anuale catre creditor. Multi experti au subliniat ca accesarea de fonduri de la creditori institutionali precum BERD reprezinta o solutie ieftina, in contextul reducerii finantarii disponibile, dupa agravarea crizei financiare internationale. In decembrie, BERD a acordat un credit pe cinci ani de 100 milioane euro Bancii Transilvania – la care este unul din principalii actionari – tot pentru finantarea IMM-urilor. BERD, fondata in 1991 pentru a sustine dezvoltarea sectorului privat in fostele state comuniste, ofera o gama larga de finantari, de la credite pentru proiecte ale municipalitatilor pana la imprumuturi pentru firme sau banci. intre timp, institutia financiara a devenit cel mai mare investitor in multe dintre tarile din regiune, inclusiv Romania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos