BCR va lansa un credit ipotecar garantat de stat

BCR va lansa un credit ipotecar garantat de stat

Banca Comerciala Romana (BCR) introduce noi produse de creditare, facilitand accesul clientilor la finantare. Pe partea de retail, BCR pregateste un produs ipotecar atractiv, potrivit cu programul „Prima casa”, care va permite familiilor tinere sa finanteze achizitia primei lor locuinte. Pe segmentul de afaceri corporate, BCR urmeaza sa implementeze produse concepute special pentru intreprinderile mici

Banca Comerciala Romana (BCR) introduce noi produse de creditare, facilitand accesul clientilor la finantare. Pe partea de retail, BCR pregateste un produs ipotecar atractiv, potrivit cu programul „Prima casa”, care va permite familiilor tinere sa finanteze achizitia primei lor locuinte. Pe segmentul de afaceri corporate, BCR urmeaza sa implementeze produse concepute special pentru intreprinderile mici si mijlocii, un segment grav afectat de scaderea activitatii economice de la inceputul anului. Oferta de produse va cuprinde linii de creditare pe termen scurt si credite de investitii pe termen mediu, ambele prezentand conditii atractive, insotite de garantii puse la dispozitie de institutii financiare publice (adica de Fondul National de Garantare pentru IMM-uri).

Noi dobanzi pentru economisire

De asemenea, BCR a revizuit dobanzile platite la depozitele la termen atat pentru clientii retail, cat si corporate. In conformitate cu politica de relaxare monetara graduala a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), BCR a redus, cu pana la 1,75 puncte procentuale dobanzile platite la depozitele la termen si la conturile de economisire, incepand cu 15.06.2009. „Piata bancara si-a imbunatatit lichiditatea datorita masurilor luate de BNR in ultimele saptamani, cum sunt scaderea dobanzii de referinta si a rezervei minime obligatorii. Acest fapt duce catre scaderea dobanzilor la produsele de economisire,” a declarat Florian Dangl, director executiv Directia de Management Bilanturi in cadrul BCR.

Chiar si dupa aceste reduceri ale dobanzii, BCR va continua sa stimuleze economisirea pe termen lung de catre clientii sai, oferind o gama atractiva de produse de investitii intre care se gasesc certificate de depozite, fonduri de investitii, obligatiuni si planuri de economisire de la Banca pentru Locuinte. “Dobanzile la depozitele BCR raman extrem de avantajoase si permit BCR sa isi pastreze o pozitie competitiva pe piata. Aceste reduceri ale dobanzilor bonificate la depozite se vor reflecta ulterior in scaderea dobanzilor la credite. BCR continua astfel sa isi sustina clientii printr-o oferta generala echilibrata de produse bancare” a declarat Sorin Mititelu, director executiv Directia Dezvoltare Produse si Afaceri Retail din cadrul BCR.

Noile dobanzi standard bonificate la depozitele in lei ajung pana la 12% pe an, la cele in EUR pana la 4,25 puncte procentuale pe an, iar la USD dobânda maxima bonificata este de 3%. Pentru contul de economisire Maxicont BCR dobânda maxima bonificata la economiile in lei este 10,5% p.a., la cele in EUR 4,75% p.a., iar la USD este 2,75% p.a.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos