BCR va distribui 55% din profit sub forma de dividende

BCR va distribui 55% din profit sub forma de dividende

 Conducerea excutiva a Bancii Comerciale Romane (BCR) a propus distribuirea sub forma de dividende a 55% din profitul net rezultat dupa impozitare si plata intereselor minoritarilor, propunere sustinuta si de Consiliul de Supraveghere al bancii. "Nivelul de 55% a fost calculat tinand cont de gradul de adecvare a capitalului si perspectivele dezvoltarii foarte puternice preconizate

 Conducerea excutiva a Bancii Comerciale Romane (BCR) a propus distribuirea sub forma de dividende a 55% din profitul net rezultat dupa impozitare si plata intereselor minoritarilor, propunere sustinuta si de Consiliul de Supraveghere al bancii.
"Nivelul de 55% a fost calculat tinand cont de gradul de adecvare a capitalului si perspectivele dezvoltarii foarte puternice preconizate pentru BCR in acest an. Deocamdata exista o rezerva de capitaluri proprii, gradul de solvabilitate plasandu-se peste 12%, cu mult mai sus fata de limita BNR, de 8%, incepand cu acest an", au declarat pentru MEDIAFAX surse din actionariatul bancii.

Rezultatele financiare pentru 2006 si modul de distribuire a profitului vor fi discutate in Adunarea Generala a Actionarilor din data de 23 aprilie. BCR a anuntat pentru 2006 un profit net consolidat la nivelul grupului (calculat dupa plata impozitelor si intereselor minoritarilor) de 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro), in crestere cu 16,4% mai mult fata de rezultatul raportat in 2005.

Banca estimeaza o rata medie anuala de crestere a profitului net cu 40% in perioada 2006-2009 si atingerea unei rate de rentabilitate a capitalului propriu de 35% in 2009. De asemenea, raportul cost/venit este prognozat sa atinga 40% in 2009.

Erste Bank a castigat, la sfarsitul anului 2005, licitatia pentru preluarea unui pachet de 61,88% din titlurile BCR, pentru care a platit 3,75 miliarde euro. in ultimul trimestru de anul trecut, Erste a inaintat o oferta salariatilor BCR, care detineau cumulat un pachet de 8% din banca, iar la inchiderea operatiunii si-a majorat participatia pana la 69,15%.

Ceilalti actionari ai BCR sunt cele cinci societati de investitii financiare (SIF), care detin impreuna un pachet de aproximativ 30% din titlurile bancii.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos