BCR va avea un profit net de 478 milioane euro in 2009

Banca Comerciala Romana (BCR) va consemna un profit net de 478 milioane de euro in anul 2009, sub nivelul de 660 de milioane de euro prognozat de actionarul majoritar, grupul austriac Erste Bank, estimeaza analistii bancii americane Citigroup. Erste are ca obiectiv un profit net de 660 milioane de euro pentru BCR, in 2009, comparativ

Banca Comerciala Romana (BCR) va consemna un profit net de 478 milioane de euro in anul 2009, sub nivelul de 660 de milioane de euro prognozat de actionarul majoritar, grupul austriac Erste Bank, estimeaza analistii bancii americane Citigroup. Erste are ca obiectiv un profit net de 660 milioane de euro pentru BCR, in 2009, comparativ cu nivelul de 250 milioane de euro prognozat pentru acest an. Banca austriaca tinteste un avans al profitului BCR cu 40% anual.

BCR ar putea inregistra o rentabilitate medie a capitalului de 31,4% in 2009, iar capitalul social va fi de 1,56 miliarde de euro, se arata intr-un raport al Citigroup.
Pentru 2006, Citigroup a revizuit in crestere estimarile privind nivelul contributiei BCR la profitul Erste, la opt milioane de euro, de la cinci milioane de euro, pentru a reflecta reducerea nivelului prognozat pentru costurile de restructurare, la 50 milioane de euro in trimestrul al patrulea, de la 70 milioane de euro.

Conducerea Erste si-a exprimat ingrijorarea ca nu va reusi sa finalizeze, pana la sfarsitul acestui an, negocierile cu sindicatele, ceea ce ar conduce la majorarea costurilor de restructurare aferente anului fiscal viitor. Citigroup anticipeaza un avans de 5% pentru contributia profitului BCR la castigul total al Erste, comparativ cu nivelul prognozat anterior, in urma preluarii actiunilor detinute de salariatii BCR, prin oferta publica. Valoarea contributiei BCr a fost revizuita in urcare cu 5% pentru 2008 si 6% pentru 2009, se mai spune in raport.

Erste a preluat, recent, prin oferta publica 7,2% din participatia totala de 8% detinuta la institutia romaneasca de credit de catre salariati. Pe de alta parte, Citigroup a majorat tinta de pret pentru titlurile Erste Bank, la 67 euro pe actiune, de la 55,8 euro, pentru a reflecta revizuirea in sens pozitiv a estimarilor privind profitul institutiei de credit austriece si de modificarea ratelor de crestere luate in calcul de Citigroup pentru Erste.

Citigorup a revizuit in sens pozitiv, cu 2%, respectiv 1%, previziunile referitoare la profitul aferent anului 2006, respectiv profitul aferent perioadei 2007-2009, pe fondul rezultatelor financiare consemnate de Erste in trimestrul al treilea si al ofertei publice pentru titlurile detinute de salariatii BCR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos