BCR si good.bee au lansat o serie de servicii bancare pe telefonul mobil

BCR si good.bee au lansat o serie de servicii bancare pe telefonul mobil

Compania good.bee, membra a Erste Group, lanseaza pe piata din Romania o serie de servicii bancare pe telefonul mobil, in parteneriat cu BCR, tintind sa ajunga si la populatia nebancarizata de pe teritoriul tarii. "Peste 8 milioane de romani cu varsta intre 15 si 55 de ani nu au acces la servicii bancare de baza,

Compania good.bee, membra a Erste Group, lanseaza pe piata din Romania o serie de servicii bancare pe telefonul mobil, in parteneriat cu BCR, tintind sa ajunga si la populatia nebancarizata de pe teritoriul tarii. "Peste 8 milioane de romani cu varsta intre 15 si 55 de ani nu au acces la servicii bancare de baza, ne arata cercetarile noastre de piata. Daca avem in vedere marimea tarii, distantele dintre localitati si popularitatea telefoniei mobile, tranzactiile prin telefonul mobil reprezinta o solutie mult mai atractiva. Intentionam sa lansam good.bee Tranzactii Mobile si pe alte piete europene in care activam si care prezinta potential pentru un astfel de serviciu", a declarat directorul general al good.bee Holding pentru Europa Centrala si de Est, Sava Dalbokov. Compania good.bee este rezultatul unui parteneriat intre Fundatia Erste si Erste Group, oferind servicii prin telefonul mobil persoanelor fizice. Investitia initiala a fost de peste 1,5 milioane EUR, iar capitalul social este de peste 6 milioane lei. good.bee Tranzactii Mobile poate fi utilizat pe orice tip de telefon mobil, fara instalarea unor aplicatii suplimentare si fara a necesita acces la internet. La achizitionarea Pachetului de Start, utilizatorul serviciului are la dispozitie contul curent de la BCR, cardul de debit Visa Electron cu cip si poate efectua operatiuni bancare prin telefonul mobil, precum transferul de bani, verificarea soldului contului sau reincarcarea cartelei de telefon mobil.

Sava Dalbokov a explicat ca good.bee are in vedere sa isi extinda baza de servicii, putand oferi ulterior si credite de consum, produse de economisire si de asigurari, dar toate cu o valoare relativ redusa. Compania va functiona prin intermediul unei echipe de vanzari mobile, care se deplaseaza la potentialii clienti. Astfel, good.bee Service RO are, in prezent, 24 de angajati permanenti, majoritatea in departamentele de operatiuni si asistenta a clientilor. "Speram sa ajungem la aproximativ 700 de agenti de vanzare pana la sfarsitul anului si sa atragem 100.000 de clienti. Forta de vanzari va fi coordonata prin intermediul a 8 centre regionale, situate in 8 orase importante din tara", a explicat directorul general good.bee in Romania, Sorin Bulai. Procesarea propriu-zisa a tranzactiilor este facuta prin sistemul informatic al BCR, conturile tin tot de BCR, iar cardurile atasate conturilor sunt co-branded BCR. Costul Pachetului de Start este de 26 lei, comisionul pentru transferuri intre conturi good.bee sau catre conturi in BCR este de 1,15 lei, in timp ce pentru transferul catre conturi la alte banci comisionul este de 1,8 lei. Pentru verificarea soldului contului se percepe un comision de 0,45 lei, iar pentru reincarcarea cartelei de telefon mobil comisionul este 0. good.bee Service RO a fost infiintata in septembrie 2008, iar din actionariatul companiei face parte si firma de consultanta Central European Financial Services (CEFS).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos